Italiens GP; løbsresumé: Rosberg vinder

Der blev idag søndag kørt det andet løb efter sommerpausen. Et løb, der som næsten vanlig vis efter lørdagens kvalifikation, havde de to sølvpile i forreste startrække.

Nico Rosberg . Copyright Mercedes AMG

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 4/9 2016 klokken 15:09

Sebastian Vettel og Rosberg kom formidabelt afsted, mens der var store kampe hele vejen ned gennem feltet. Hamilton tabte sin start og røg helt ned som nummer seks. Samtidig fulgte Raikkonen og Bottas godt med, mens Rosberg tog føringen i første chikane. Hamilton var hurtigt på nakken af Verstappen, hvem han hurtigt passerede. Nede bagest i feltet havde Palmer og Nasr ikke deres dag som bedste venner, da de i første chikane ikke kunne blive enige om vejen rundt. Det endte i et sammenstød mellem de to, hvilket nær havde taget Kevin Magnussen ud af løbet også.

Efter de første tre omgange var Rosberg komfortabelt i front, mens Hamilton jagtede Bottas. De to røde hjemmebaneracere lå og kørte deres eget løb midt mellem Rosberg og Bottas. Også Kevin Magnussen havde fart i bilen og havde efterhånden kørt sig op som nummer 16.

Ti omgange senere havde løbet fundet et stabilt leje. Rosberg havde skabt sig et forspring på omkring fem sekunder ned til Vettel, mens Raikkonen fulgte et par sekunder senere. Hamilton havde cirka tre sekunder op til Raikkonen, men briten meldte over radioen, at hans bagdæk efterhånden var ved at være væk.

Efter 22 omgange foregik der kun små positionskampe rundt omkring i feltet. Rosberg var godt igang med at cementere sin sejr, mens Hamilton havde en lidt sværere opgave med at indhente Raikkonen foran. Samtidig fik Wehrlein besked på at slukke bilen øjeblikkeligt og måtte parkere i græsset på start/mål langsiden. Samtidig var Magnussen yderst ensom denne søndag, da han indtog sidstepladsen.

Det var ikke Ferrari mandskabets dag idag. For anden gang formåede de at sætte et helt sekund til ved Vettels pit-stop. Ærgerligt for tyskeren, der tabte yderligere tid på en bane, hvor man ikke lige henter det hjem igen over et par omgange.
Apropos pit-stop blev dagens eneste straf uddelt til Daniil Kvyat, der havde kørt for hurtigt i pitten. Han kørte i stedet direkte i garagen.
Hamilton sørgede for lidt underholdning i et løb i mangel på samme, da han forbremsede sig i første chikane.

I det sidste europæiske løb i denne sæson vandt Rosberg en overlegen sejr, hvor der aldrig rigtig var tvivl om udfaldet. Hverken når det gjaldt sejren eller de øvrige placeringer. Kevin Magnussen sluttede en noget blandet weekend på en 17 plads, mens Palmer som bekendt fik sit løb ødelagt i en legeaftale med Nasr tidligere på dagen.

Hamilton fik kæmpet sig fint tilbage på andenpladsen og begrænsede derved tabet af sin uheldige start på den bedst tænkelige måde.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel: Vi vil skabe hvad som helst der er muligt Klumme: Farvel, men måske på gensyn »