• Forside

Midland F1 endelig solgt

Siden Monacos Grand Prix har vi kunne læse om et købstilbud fra Lost Boys med Michiel Mol i spidsen. Gang på gang har vi ventet på en af- eller bekræftelse af et salg. Man havde nærmest opgivet et køb, men nu er det sket.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 11/9 2006 klokken 18:09

Lørdag aften offentliggjorde Midland F1 teamejer Alex Schnaider, at han havde solgt Midland F1 holdet til den hollandske sportsvognsfabrikant Spyker Cars N.V. for lidt over en halv mia. kroner. Fra lørdag aften var holdet nu at kende som Spyker MF1 Racing.

Det forventes dog, at MF1 navnet bliver droppet til 2007 sæsonen. Godt nok er det under Spyker navnet købet foregår, mens Michiel Mol fra Lost Boys bliver hovedaktionær i teamet og teamchef fra år 2007.

Selve salget foregår via udstedelsen af 2.650.000 aktier af $20 pr. stk, og så bliver det rigtig kryptisk.


Mekanikerne fik travlt lørdag aften med at sætte nye bagvinger på MF1 raceren.

Der var visse overraskelser under annonceringen af det nye salg. Mike Gascoyne blev annonceret som ny teknisk chef for holdet, så det var ikke lang tid at Mike Gascoyne fik lov at være arbejdsløs efter opsigelsen fra Toyota F1.

Collin Kolles fortsætter som teamleder i den samme rolle, som han har udført i år. Endnu er der intet nyt om, hvilken motor der skal drive Spyker bilerne i 2007. Cosworth nævnes som potentiel motorleverandør, såfremt motorerne bliver navngivet Spyker.

Ellers siger rygterne, at holdet vil arbejde på at få en aftale med Ferrari i hus. En aftale som måske kan betyde, at Spyker MF1 Racing køber Red Bull Racings motorkontrakt med Ferrari for 2007.


Michiel Mol fra Lost Boys, Christijan Albers, Tiago Monteiro og Viktor R. Muller fra Spyker

Michiel Mol sagde efter overtagelsen:

”I dag har jeg fået min livslange drøm opfyldt. Efter at have været involveret i Formel 1 som sponsor for teams og kørere i næsten 10 år så skal jeg nu deltage som storaktionær i et meget ambitiøst konstruktørejet Formel 1 team.”

”Vi er i Formel 1 for at vinde. Jeg vil gerne takke Alex Schnaider og Midland gruppen for at gøre et stort arbejde med at forbedre teamet og for at give os en stabil platform som vi kan lancere vores program fra."

"Uden deres arbejde ville dette ikke være muligt. Mike Gascoyne kommer til os ved denne milepæl og det ultimative bevis på vores ambitioner. Sammen med Collin Kolles vil han bygge et vindende team.”


Mike Gascoyne vender tilbage til Formel 1 hos Spyker MF1 Racing

”Forhåbentligt går der ikke lang tid før vi kan høre den hollandske nationalsang for første gang i Formel 1 nogensinde. Jeg har fået en ny udfordring og intet er umuligt.”

Endnu er der mange ting som ikke er faldet på plads endnu. Bliver Spyker F1 et rent hollandsk team med hollandske kørere? Hvem bliver sponsorer for det nye hold? Det bliver spændende at følge de næste mange måneder.


Spyker stod allerede søndag på bagvingen


Det ligner et opstillet gruppebillede, men Monteiro og Albers kæmper hårdt på dette billede