Ungt Williams-talent klar til at skifte spor

Alex Lynn ser sine muligheder for en Formel 1-karriere smuldre, så derfor overvejer den unge brite at skifte spor.

Alex Lynn . Copyright Williams F1

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 20/11 2016 klokken 14:11

I starten af denne måned kom det frem, at Williams har valgt at forfremme deres test og udviklingskører, Lance Stroll, til grand prix-kører i den kommende sæson. Den forfremmelse er naturligvis godt nyt for den 18-årige canadier, som har vundet det europæiske Formel 3-mesterskab i denne sæson. Forfremmelsen af Stroll har dog haft en negativ effekt på Alex Lynn, der også har været test og udviklingskører for det britiske team, fordi Alex Lynn har kunne se sin drøm om Formel 1, smuldre for øjnene af ham.

Valtteri og Felipe med test- og reservekører Susie Wolff og udviklingskører Alex Lynn
Copyright Williams F1


Derfor overvejer briten at skifte spor, hvilket konkret betyder at han vil til at køre noget World Endurance Championship i GTE eller LMP2-klassen. I går kørte Lynn nemlig 6 timers løb i Bahrain for Manors LMP2 team, mens han i dag er ude at teste for Aston Martins fabriksteam.

"Mit mål i den kommende sæson er at komme til at køre for et fabriksteam også er jeg ligeglad med, hvilken klasse det bliver i. Derfor er jeg glad fordi jeg har fået muligheden for at teste en fabriks-Aston, det var simpelthen en mulighed jeg ikke kunne sige nej til. Mit CV har bragt mig tæt på Formel 1 og havde det været en anden tidsalder, var jeg måske Formel 1-kører nu. Tiden er dog en anden og Formel 1 virker urealistisk, så derfor kunne jeg godt finde på at skifte til WEC, hvis jeg får muligheden for et fabriksteam," lyder det fra Alex Lynn.

Manor-Oreca LMP2 racer
Copyright Manor Marussia F1 Team


Alex Lynn har deltaget i tre WEC-løb for Manor i denne sæson, hvoraf en niendeplads i Shanghai er det bedste resultat, men det var så godt nok til at vinde LMP2-klassen i det løb. I går sluttede Lynn og co. som nummer 18, så det har været blandet resultater briten har været med til at hente i LMP2. Aston Martin vandt dog GT-verdensmesterskabet i går med Nicki Thiim og Marco Sørensen, så et skifte til det britiske team ville nok ikke være et dårligt valg af Alex Lynn.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Flere kilometer til Sirotkin Bernie: Singapore gider ikke mere »