Minister: Vi forlænger ikke kontrakten

Fra og med 2018 kan det være slut med Formel 1-løb i Malaysia, fordi ministeren for det hele vil ikke forlænge kontrakten.

Malaysia GP 2015 . Copyright Mercedes AMG

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 21/11 2016 klokken 21:11

I går var Bernie Ecclestone ude med en udtalelse om, at arrangørerne bag Singapores Grand Prix ikke gad afholde flere Formel 1-løb. Den påstand kom F1-chefen med, fordi han mente de havde opnået det de kunne ved at have et Formel 1-Grand Prix. Dette er dog kun spekulationer for Ecclestones side, men i dag er der så nogle andre som har meldt ud, at de ikke har tænkt sig at forlænge deres kontrakt med Ecclestone og co., når den oprindelige kontrakt udløber.

Sepang
Copyright Mercedes AMG


Ministeren for kultur og turisme nede i Malaysia har nemlig meldt ud, at man fra malaysisk side ikke har tænkt sig, at forlænge kontrakten med Formel 1, når den udløbet efter 2018.

"Den nuværende aftale løber fra 2016 til og med 2018 og efter det, vil der ikke være mere Formel 1 i Malaysia. Tilskuertallet er faldende og vi bruger lige pt. 97 millioner dollar om året på løbet. Prisen for at afholde et løb er tidobbelt, siden vi afholde det første løb," lyder det fra Nazri Abdul Aziz.

Sebastian Vettel
Copyright Ferrari Media


Malaysias Grand Prix har været på kalenderen siden 1999, hvor Eddie Irvine hentede en sejr i sin Ferrari. Siden den gang har Sebastian Vettel været den mest succesfulde kører idet tyskeren har vundet løbet hele fire gange. Det en sejr mere end Fernando Alonso og Michael Schumacher som begge har hentet tre sejre.

Malaysias Grand Prix er dog blevet kørt før Formel 1-tiden, men her var løbet en del af andre serier, der hørte til i Asien.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alonso: Du skulle have ventet på mig Bernie ser dobbelt »