• Forside

Albers: Lad de unge komme til

Christijan Albers langer i den hollandske avis ’Telegraaf’ ud efter teamcheferne og de ældre kørere i Formel 1. Giv de unge en chance og indse, hvornår kørerne har overskredet sidste salgsdato. Så kort kan det sammenfattes.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 13/9 2006 klokken 14:09

Man forstår Christijan Albers. Som tidligere Mercedes støttet vice-DTM mester burde han have vist, at han har evnerne til at sidde i en bedre bil end Minardi sidste år og Midland F1 i år.

Der er dog ikke plads til ham i nogle af de bedre teams fordi sæderne er optaget af kørere, der har været i Formel 1 i mange år. Det samme oplever Gary Paffett, der som regerende DTM mester sjældent tester for McLaren-Mercedes og nu ser ud til blive overhalet indenom af Lewis Hamilton.

Dette bare to eksempler på kørere, som burde sidde i bedre biler i Formel 1 og køre race om søndagen. Men med veteraner, som Michael Schumacher (stopper efter denne sæson), Giancarlo Fisichella (fra 1996), Rubens Barrichello (fra 1993), Ralf Schumacher og Jarno Trulli (fra 1997) og David Coulthard (fra 1994) så er der en del sæder, som er optaget og som alle kører for nogle af topteamsene i Formel 1.


Christijan Albers mener teams bør tage chancen med yngre kørere

”De ældre kørere bliver i Formel 1 alt for længe. Men holdene bærer også en del af skylden. De ser på de gammelkendte navne alt for meget, hvis man spørger mig. Der er så mange unge kørere, der er mindst lige så hurtige, men som aldrig får en chance.”

Det eneste man kan sige omkring dette er, at sådan har det været i mange år, men derfor vil det stadig være forfriskende at se nogle topteams tage chancer med nogle af deres kørere, og undskyld udtrykket

”Skifte mælken ud, når den er blevet sur”.