• Forside

Alabama interesseret i at afvikle Formel 1

Vi læser ofte om mulighederne for endnu et amerikansk Formel 1 Grand Prix i kalenderen. Der har været snak om et Grand Prix i Las Vegas, der er løbet på Indianapolis Motor Speedway, og nu melder staten Alabama sig som interesseret.

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 13/9 2006 klokken 13:09

Det skyldes, at et konsortium vil bygge et nyt motorsportkompleks beliggende tæt på kystbyen Mobile. Anlægget skal bestå af en ovalbane og et banekompleks, der vil kunne afvikle, hvad amerikanerne kalder for indy-style events.

Der er ikke kommet så mange oplysninger ud omkring komplekset, men budgettet lyder på $350.000.000. En talsmand fra konsortiet har til The Press-Register udtalt.

”Vi ønsker ikke kun at begrænse os til NASCAR. Vi mente, at hvis vi havde en racerbane, så vil vi få muligheden for at afvikle forskellige typer af løb. Vi er meget interesseret i Indy og Formel 1 lignende løb.”

Det lyder da også som et spændende projekt og muligheden for at få en ny ikke-Tilke bane i Formel 1 har været ventet længe.

Alabama er den 22. stat og opstod den 12. december 1819. Alabama bliver kaldt the ”Heart of Dixie” og har betydet en del for den amerikanske rumfartsindustri. Det første NASA Space Flight Center blev bygget i Alabama, og Apollo 11, den første succesfulde amerikanske raket, der fløj til månen blev bygget og designet i Alabama.

Alabama ligger ud til den mexicanske golf og har mange seværdigheder, som turister kan opleve. Hvis der kommer mere kød på denne historie skal vi nok opdatere den.