Flavio: Alonso skal ingen steder

Fernando Alonso bliver for tiden rygtet til Mercedes, men det kommer ikke til at ske, mener Flavio Briatore.

Fernando Alonso . Copyright McLaren Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 9/12 2016 klokken 13:12

Den helt store Formel 1-historie lige for tiden er, hvem der skal afløse Nico Rosberg hos Mercedes. Det har blandt andet ført til mange både realistiske og mere underholdene bud på, hvem som skal tage plads i sædet ved siden af Lewis Hamilton. Mercedes har selv taget del i legen ved at sende en jobannonce ud, som folk så kan svare på, hvilket gode gamle Kamui Kobayashi blandt andet har gjort. Der har dog også været nogle realistisk bud, og her går tre navne hele tiden igen.

Fernando Alonso.
Copyright McLaren Media


Mange mener at Pascal Wehrlein, Valtteri Bottas og Fernando Alonso er favoritterne til sædet, men nu er Flavio Briatore ude at sige, at hans gode ven og klient Alonso, ikke skal til Mercedes.

"Alonsos navn bliver jo altid nævnt, når et sæde hos et topteam bliver ledigt. Han har dog en kontrakt og den har vi tænkt os at overholde. Jeg er godt klar over, at vi brød kontrakten med Ferrari to år for tidligt tilbage i 2014, men det var efter aftale med Luca di Montezemolo. Dengang gik aftalen på, at Fernando ville være fri, hvis han ikke vandt mesterskabet i 2014," lyder det fra den tidligere Renault-chef.

Flavio Briatore og Fernando Alonso fejre 2006 VM-titlen sammen med resten af Renault-holdet.
Copyright Getty Images


Flavio Briatore har udover tjansen som chef for blandt andet Renault og Benetton også været agent, eller rådgiver, for Fernando Alonso igennem hele spanierens karriere. Det betyder, at italieneren nok er ret godt informeret omkring sin klients fremtid og dermed burde Alonso være ude af billedet, i hvert fald som tingene er lige nu. Så er spørgsmålet så bare, hvem der så skal afløse Rosberg, men det må tiden vise.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Dr. Button (med video) Jeg har fortjent det sæde! »