• Forside

Cypern ”overrasket” over straf til Tyrkiet

Efter at FIA i dag uddelte en rekord stor bøde til den tyrkiske motorsportsorganisation TOSFET melder Cyperns motorsportsorganisation sig nu på banen. Cyprioterne mener, at straffen er alt for lille. De er skuffede, er de.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 19/9 2006 klokken 15:09

Ovenpå balladen om sejrsceremonien efter Tyrkiets Grand Prix, hvor den kontroversielle tyrkisk-cypriotiske leder Mehmet Ali Talat overrakte pokalen til Massa og blev omtalt som ’President of the Turkish Republic of Northern Cyprus’, melder Cyperns motorsportsorganisation sig nu på banen.

Flere kilder havde ellers frygtet, at løbet ville blive strøget fra 2007-kalenderen, men det blev ved bøden – der til gengæld blev rekordstor: 5 mio. US$. Men det tilfredsstiller ikke cyprioterne, der havde forventet en mere drastisk straf til Tyrkiet.

Det var en reaktion fra den cypriotiske organisation, der på vegne af den cypriotiske regering satte hele sagen i gang, da de klagede til FIA over at Talat blev tiltalt som præsident for Nordcypern.

”Jeg er overrasket,” udtaler CAA’s administrerende direktør Takis Kyriakides til den statslige radio på Cypern.

”Vi har hele tiden holdt en lav profil. Vi sendte vores protestbrev og forklarede at han (Talat) ikke var præsident for en stat og at vi ville fremlægge sagen for FIA.”

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER