• Forside

Ferrari anklaget for at blokere for Villeneuve

En gammel sag stikker nu sit ansigt frem, idet en tidligere Formel 1 kører nu udtaler, at han i 1997 af Ferrari blev kommanderet til at blokere for Jacques Villeneuve i det skandaleombruste løb på Jerez.

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 21/9 2006 klokken 11:09

Den tidligere F1-kører Noberto Fontana står nu frem og anklager Ferraris Jean Todt for at beordre en anden kører til, med fuldt overlæg, at blokere for Williamskøreren Jacques Villeneuve, som lå i hård kamp med deres egen Michael Schumacher om mesterskabet.

Fontana, som kun nåede at køre fire løb i Formel 1 for Sauber – der i øvrigt kørte med motorer fra Ferrari – har afsløret, at han blev beordret til at blokere for Villeneuve for derved at sikre Schumacher mesterskabet i sæsonens sidste løb.

”Det er lang tid siden,” udtaler Fontana til den argentinske avis ’Ole’. ”Vi sad i vores motorhome og der var stadig 3-4 timer til start, da Jean Todt ankom og gjorde det ganske klart, at der var ’klare ordrer fra Ferrari, at uanset hvem der befandt sig foran Villeneuve, så skulle vedkommende spærre for ham.’”

Fontana afslørede endvidere, at det kun lykkedes ham at blokere for Villeneuve i 2-3 sving, men at det havde været tilstrækkeligt til at koste canadieren omkring 3 sekunder.

I sidste ende skulle det dog vise sig at være skønne spildte kræfter idet Michael Schumacher, på 47. omgang, vædrede Villeneuve i forsøget på at hindre canadieren i at avancere. Et af de sjældne sorte flag blev hevet frem af mølposen og tyskeren fandt sig selv ude af løbet i dobbelt forstand, idet han både var diskvalificeret og havnet i gruset.


Angiveligt skulle det være denne herre, som gav ordren om at blokere for Villeneuve.

Som bekendt vandt Villeneuve mesterskabet det år – canadierens eneste – og vi andre fik en forsmag på Schumachers senere så velkendte black-outs under pres.

Og hvordan reagerer Ferrari på Noberto Fontanas beskyldninger?

”Det rene nonsens,” lyder det fra Fiorano.

Bedøm selv. Følg dette link som viser en video af situationen, hvor Schumacher vædrer Villeneuve.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.