• Forside

Bernie: Imola skal til lommerne

Den italienske bane i Imola har længe kæmpet for at optimere baneforholdene. Den skal være mere tidssvarende for at bevare muligheden fremtidige løb. Nu viser det sig, at banerevisioner alene ikke gør det. Bernie Ecclestone vil have flere penge.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 21/9 2006 klokken 13:09

Ifølge det italienske nyhedsbureau ANSA er renovering af baneanlægget på Imola ingen garanti for, at banen fremtidigt kan præsentere Formel 1 feltet på vegne af den lille republik San Marino. Nu handler det også om kold, klingende mønt.

ANSA skriver, at Bernie Ecclestone, i en samtale med byens borgmester Massimo Marchignoli har gjort det klart, at der skal flere penge på bordet, hvis banen skal huse et Grand Prix i 2007. Bernie skulle have udtalt, at "der skal være de nødvendige, økonomiske garantier”.

På et møde onsdag bekræfter den italienske regering, at forbedringerne af banelegemet vil blive påbegyndt i starten af næste måned, men det er tilsyneladende ikke gjort med det.

Det ledende italienske nyhedsbureau skiver nemlig, at den 75-årige Bernie ”Ecclestone samtidig vil have flere penge fra løbsarrangørerne”.

Fra italiensk side kæmpes der hårdt for at bevare Imola på løbskalenderen. Således har Ferraris præsident Luca de Montezemolo, under løbet på Monza, diskuteret sagen med italiens ministerpræsident Romano Prodi.

"Det er meget vigtigt for os, at Imola forbliver på kalenderen," udtaler Montezemolo til journalister.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.