• Forside

Hvem er populær i Formel 1

Tidligere på året indledte FIA en officiel undersøgelse af Formel 1. Herunder hvem der er den mest populære Formel 1 pilot, hvilket hold der er mest populært og hvor tilfredse vi, der følger Formel 1, er med kvalifikationen og reglerne.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 4/10 2006 klokken 15:10

Undersøgelsen blev sat i gang mens vi stadig havde Juan Pablo Montoya og Jacques Villeneuve med i feltet. Ikke fordi de to herrer blev udnævnt til de mest populære, men bare for at understrege, at det ikke er en undersøgelse, der er lavet efter Kinas Grand Prix.

Laveste score der er taget med, er til de piloter og hold der fik 1 % af stemmerne. Dem der kom under, figurerer ikke og derfor er alle piloterne ikke med.

De piloter der endte med kun 1 % af stemmerne var: Rubens Barrichello, Giancarlo Fisichella, Nick Heidfeld, Tiago Monteiro, Nico Rosberg, Scott Speed og Jarno Trulli.

At Rubens Barrichello og Jarno Trulli ender helt dernede, vil jeg mene er noget af en overraskelse.


Rubens Barrichello, Megan Gale og Michael Schumacher, Monza 2003.

Takuma Sato får hele 2 % af stemmerne, hvilket nok mere skal tilskrives hans store japanske fanskare, end hans 'blændende' talent i en Formel 1 racer.

Mark Webber fik 3%, Jacques Villeneuve 4 % og Juan Pablo Montoya 5 %. Alle tre markante navne i Formel 1, men absolut ikke altid piloter, der er populære.

David Coulthard fik listet sig op på 6 %, mens den regerende verdensmester Fernando Alonso lige sneg sig forbi skotten med 7 %, hvilket må være noget skuffende for den unge spanier. Jenson Button fik 8 %.

Men herfra er der rigtig langt op til nummer to. Denne ære tilfaldt Kimi Räikkönen, der fik opbakning fra hele 17 % af deltagerne i undersøgelsen.

Nummer 1 tilfaldt således Michael Schumacher, som har hele 28 % af tilskuerne bag sig. Så selvom tyskeren stopper sin store karriere efter denne sæson, er han stadig en utrolig populær person i Formel 1.

Blandt de mest populære hold, er det også Ferrari der løber med førstepladsen her med 30 % af stemmerne, mens McLaren tager andenpladsen med 21 % af stemmerne.

Tredjepladsen deler Renault med Williams, hvilket nok igen må være skuffende for Renault.


Aguri Suzuki

Værst må det dog være for Toyota, der kun har opbakning fra 1 % af Formel 1 tilhængerne, hvilket et 1 % dårligere end det lille Super Aguri hold.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.