• Forside

Håbet på det grå guld

Når man er gammel i gårde, og således har en masse erfaring at trække på skulle man gerne være lidt foran de yngre konkurrenter. Således håber Michael Schumacher også på at kunne slå Fernando Alonso i kraft af sin erfaring.

Af: Joachim Dichmann (jd@bmf1.dk) d. 5/10 2006 klokken 12:10

Vinder Schumacher på søndag ser det godt ud. Får Alonso slet ingen point, så ser det rigtigt godt ud fordi den aldrende tysker dermed vinder sit 8. VM.

Selvom det næppe bliver tilfældet at Alonso ingen point får, så tror Schumacher alligevel på sejren i den samlede stilling. Grunden: Tyskerens store erfaring. Han har været her før, han har været her mange gange og er derfor vant til de meget pressede situationer, der opstår, når VM skal afgøres.

Og det må man trods alt give ham: han har været med i 16 år, og den erfaring skal man som ung kombattant næppe kimse af.

I 5 ud af de sidste 7 løb er det Michael Schumacher, der er kravlet til tops på podiet. Således er det lykkedes at hente det 25 points forspring, som den regerende verdensmester Fernando Alonso havde udbygget. Det efterlader imidlertid ikke Schumacher i den tro, at Ferrari er stærkere end Renault.

”Jeg kan ikke se at vi har en klar fordel (til løbet i Japan red.) Jeg sagde, at vi ville gøre det godt, måske lidt bedre end vi gjorde det i Kina. Kina var på en måde ikke god for os, så vi håber at gøre det bedre her.”

Tyskeren siger ydermere at han ser frem til løbet, der er en af hans favoritter, og han lover ligeledes, at selvom det skulle blive regnvejr, så har man hos Ferrari gjort bestemte ting for at forbedre præstationerne.

Interviewet afslutter han med: ”Vi kommer hertil med en masse motivation og en god fornemmelse, fordi vi tror på at denne bane vil vise sig bedre for os end Kina”.