• Forside

Strid om “købe”-chassiser

Det har tidligere været omtalt at konstruktører skulle have mulighed for at sælge 1 år gamle chassiser til andre hold. Det skal medtages i den nye Concorde-aftale, og som forhandlingerne skrider frem, siger Frank Williams nu til autosport.com, at det hele er på vej i hårknude.

Af: Joachim Dichmann (jd@bmf1.dk) d. 7/10 2006 klokken 03:10

Der findes ingen skriftlige beviser for de omdiskuterede regelændringer der skulle lovliggøre at frasælge sine gamle chassier, og Frank Williams tror derfor, at man er meget delt i det pågældende spørgsmål.

Super Aguri havde planer om at stille til start i 2007 med dette års RA106 chassis, hvilket blev forpurret under et møde i Formel 1 kommissionen for nylig.

Williams mener, det er forkert at man, fordi man har lidt mønt på lommen, skal have mulighed for at købe fx en Renault, og dermed gøre sig gældende blot fordi man har købt sig til den bedste bil.


Williams vil muligvis føle sig klemt af Red Bull, som her på Istanbul Park.

Men det skal ikke forstås som om Williams er imod købe chassiser: ”Vi er ikke imod at holdene sælger sidste års biler, overhovedet ikke”.

”Den første store polemik kommer med Red Bulls (og Torro Rossos red.) biler næste år."

Den sidste udtalelse skal ses i lyset af, at der har været rygter fremme om at Red Bull og Torro Rosso vil stille med identiske biler næste år, hvor det ene hold kører med Ferrari, og det andet med Renaultmotorer.

Grunden til at dette ”stunt” måske vil lykkes er, at reglerne siger at holdene skal bygge deres egne biler, men når begge hold er ejet af ét firma, vil det muligvis lykkes for Red Bull at snige sig uden om Max Mosley og det nuværende regelsæt.

Frank Williams understreger dog, at et sådant ”nummer” af Dieter Mateschitz ikke vil bliver accepteret, og at han håber at FIA vil træde i karakter såfremt Red Bull og Torro Rosso stiller op med identiske biler.