• Forside

Toyota vil på podiet

Nu skal det være - Toyota skal på skamlen. Feltet er tilbage i Japan, og Toyota ser ingen anden mulighed end et Top 3 resultat. Denne udmelding kommer efter en række løb, hvor den store japanske bilproducent har haft mere end svært ved bare at få point.

Af: Joachim Dichmann (jd@bmf1.dk) d. 7/10 2006 klokken 04:10

”Vi kommer med selvtillid, da vi tror at bilen er meget bedre end hvad den har vist,” lyder det fra Toyota Motorsports præsident John Howett til Reuters torsdag.

Vi skal helt tilbage til april hvor det lykkedes Ralf at rulle Toyotaen over stregen på en tredjeplads. Siden da er presset øget, og Toyota ligger i øjeblikket nr. 6 i konstruktørernes verdensmesterskab. Der er 5 point op til BMW Sauber, og de skulle hentes over de næste to løb.


Toyota vil gerne forbi BMW Sauber, på billedet er dog en BMW Williams fra 2005

Med det kinesiske løb in mente er det svært at se hvor japanerne skal finde farten til at komme på podiet. Man kan måske gå så langt som at kalde det kinesiske løb en fiasko: Ingen af bilerne krydsede målstregen og de formåede kun at kvalificere sig som nr. 16 og 17.

Alligevel tror Howett på holdet og i interviewet giver han udtryk for at Toyota har haft den 3. hurtigste bil i midtersæsonen, og han mener at holdet har McLaren og Honda som de nærmeste konkurrenter.

Et godt resultat på hjemmebane har således stor betydning for Howett, og det vil især være vigtigt at gøre en god figur når man kører i Hondas baghave.

”Vi vil gerne give Toyota et godt resultat, og det er klart at vi ønsker et bedre resultat end Honda."

Det er imidlertid ikke kun Howett der tror på miraklernes tid. Også Ralf Schumacher tror på succes i Solens Rige.

Når lillebror Schumacher tænker tilbage på sæsonen synes han alt i alt, at Toyota har gjort det godt, især når man den katastrofale start i Bahrain med i regnestykket. Ligeledes mener han at den seneste udvikling bilen har gennemgået har gjort, at de nu igen kan komme frem i feltet.


Sådan må det gerne se ud igen; Ralf Schumacher fører Japans Grand Prix 2005

Alligevel er han ikke helt tilfreds, og mener ikke at holdet har fået de point de burde, men de er klar til fremtiden.

”Vi havde et lidt dårligt løb på Monza, men inden da var der en klar positiv trend. Så jeg er meget optimistisk forud for de sidste løb. Vi havde nogle opdateringer med til bilen i Kina, som vi skulle have brugt alligevel fordi vi også kører næste år, så vi havde brug for at finde den rigtige retning.”