• Forside

Hvor er sportsånden?

Dette års VM-kamp har stået mellem Ferrari og Renault, men ifølge Renault har kampen savnet sportsånd. I hvert tilfælde hvis man sammenligner med sidste års kamp, hvor de røde fra Italien var skiftet ud med McLaren Mercedes.

Af: Joachim Dichmann (jd@bmf1.dk) d. 13/10 2006 klokken 09:10

I modsætning til 2005 sæson, der kun bød på race, har der været en masse fnidder i mellem Ferrari og Renault i den indeværende sæson, og det er blandt andet en af grundene til at Flavio Briatore og Dennis Chevrier begge har udtalt, at de ingen sympati har med Schumacher efter hans VM-drømme brast på Suzuka.

”Vi har haft så mange uheld i løbet af de sidste to måneder, at vi er overbevist om at det har gjort vores rivaler meget aggressive og stolte.” udtale Chevrier til Autosport.

”Det, at de nu har vist at de har et svagt punkt, vidner bare om hvor hård denne kamp har været, men jeg er nødt til at sige, at mine følelser for kampen med McLaren sidste år, står i stærk kontrast til i år. Jeg var ikke ked af det, da jeg så deres fejl.”

Disse udtalelser er unægteligt salt i såret hos Ferrari, og Chevriers udtalelse falder efter Briatore har sagt at der har været langt mere politik i dette års Ferrari-kamp end sidste års kamp mod McLaren.

De omtalte kampe er brugen af mass-dæmpere og kvalifikationsblokering.

Briatore sagde følgende efter Suzuka: ”Hvis du kæmper med McLaren er det fint, kæmper du med de her (Ferrari) er det umuligt.”

Alt i alt tegner spændingen ikke til at blive mindre, især ikke nu hvor Schumacher har genfundet farten i Ferrarien, og det for alvor trækker op til uvejr.