• Forside

Lauda: Räikkönen vil indlede Ferraris nedtur

Manden med en mening om alting indenfor Formel 1, den tidligere verdensmester, østrigeren Niki Lauda, udtaler nu, at Kimi Räikkönen ikke vil være i stand til at udfylde hullet hos Ferrari efter Michael Schumachers exit.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 17/10 2006 klokken 13:10

Hvis der er to personer indenfor Formel 1, som har en mening om alting, og som af uransagelige årsager også altid bliver spurgt om alting, så er det de to tidligere verdensmestre Jackie Stewart og Niki Lauda. Intet forbigår de to herrers falkeblik.

Senest har Niki Lauda, der er tredobbelt F1-verdensmester, nu udtalt til en østrigsk avis, at der vil blive et enormt hul efter Michael Schumachers exit fra det italienske team og ikke mindst eftersom at Ros Brawns såkaldte sabbatsår ligeledes træder i kraft samme år.

”Hvis disse enorme huller ikke stoppes til omgående,” siger Lauda til den østrigske avis ’Profil’, ”så vil Ferrari få en nedtur.”


Denne herres tilbagelænede attitude kan blive begyndelsen til en Ferrari nedtur, mener Niki Lauda.

Lauda bemærker, at Kimi Räikkönen, med sin meget tilbagelænede facon og attitude, er den diametrale modsætning til Michael Schumacher, og at dette kan blive en sten i skoen for teamet.

”Han (Räikkönen, red.) kan ankomme til et fuldt ud forberedt team og bekymre sig om absolut ingenting,” siger Lauda. ”Men for at kunne fortsætte med at gøre fremgang og få succes, behøver Ferrari et lederskab, som det Schumacher kunne levere.”

Lauda forudsiger i samme interview, at Räikkönen-æraen kan blive indledningen til en nedtur for Ferrari, og at den udmærket kan begynde allerede i 2007.

”Efter seks måneder vil det stå klart, om Ferrari har en fremtid eller ej,” slutter Niki Lauda.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER