• Forside

Weber håber på Alonso kollaps

Fernando Alonso kan sikre sig sin anden VM titel i Formel 1 på søndag, ved kun at score et enkelt point, eller hvis Michael Schumacher ikke vinder, men til trods for den gunstige position, håber Willi Weber at spanieren kollapser under presset.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 19/10 2006 klokken 12:10

Det er så lige til for Alonso, men så alligevel så svært.

At sikre sig endnu et verdensmesterskab virker nærmest som en formalitet for Fernando Alonso, mens Michael Schumacher skal yde det helt ekstra ordinære og samtidig håbe på, at spanieren ikke formår at slutte i pointene.

Men netop det faktum, er til Michael Schumachers fordel. Han har alt at vinde, intet at tabe. Alonso står i den lige modsatte situation.

Schumacher ligger nummer to. Hvis han udgår og Alonso vinder, bliver han stadig nummer to. Alonso ligger nummer 1, men hvis han udgår og Schumacher vinder, bliver tyskeren nummer to!

”Alonso vil være nervøs for, at der er noget galt med maden, når han sidder over morgenbordet søndag morgen,” siger Schumachers manager.

”Under løbet vil han høre lyde, der ikke er der, og forsøge at køre skånsomt, hvilket kan være farligt for en der er vant til at angribe,” tilføjede han.

Man må sige, at Weber kender til situationen. For et par år siden, hvor Schumacher også kun lige skulle have ét enkelt point for at blive mester, mens Kimi Räikkönen derimod skulle vinde, kørte Schumacher sit sit livs værste løb.

Alligevel fik tyskeren det ene point til sidst og sikrede sig dermed mesterskabet.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.