• Forside

Alonso er ikke en af de store (endnu)

Hvornår er man en af de store. Ingen er i tvivl om, at Michael Schumacher var en af de store. Ej heller at Ayrton Senna og Alain Prost hører til gruppen af store Formel 1 kørere. Men det gør Fernando Alonso ikke.

Flavio Briatore, RenaultF1,Fernando Alonso, Renault R26 og Renault holdet fejrer verdensmesterskabet . Copyright Getty Images

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 9/11 2006 klokken 15:11

Det siger Bernie Ecclestone i et interview. Grunden til, at Fernando Alonso ikke er en af de store ligger ikke kun i kørertalentet, som Alonso har masser af, men mere at Alonso som en samlet kører mangler forbindelse til publikum.

Den forbindelse som Ayrton Senna mestrede så godt. Den forbindelse som Michael Schumacher mestrer. Den hvor man ikke bare har resultaterne, men også folket bag sig.

”For mig var Ayrton Senna en af de store for den måde som han inddragede publikum i sig. Fernando mangler stadig den forbindelse, men den kan han måske opnå, hvis han vinder sit tredje mesterskab.”



”Nu hvor Michael Schumacher har ladet døren være helt åben, har de alle en chance, men jeg ser Alonso som ham med den største chance.”

Bernie Ecclestone er dog glad for, at den spanske dobbeltverdensmesters succes har givet genlyd i Spanien, så Formel 1 nu er en folkesport, hvor det før var en entusiastsport.

”For et par år siden var ingen i Spanien interesserede, men takket være Alonso har dette ændret sig.”