• Forside

Schumacher på vej til NASCAR?

Næppe har røgen fra 2006-sæsonen lagt sig før rygtemøllen maler lystigt – også kaldet Silly Season – og den starter noget mere ambitiøst end de fleste kunne forestille sig: Michael Schumacher skulle være tilbudt at køre løb i NASCAR.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 11/11 2006 klokken 16:11

Juan Pablo Montoya og Michael Schumacher i samme team? Og så i NASCAR? Lyder sætningen vanvittig? Ikke hvis man skal tro de seneste rygter.

Ifølge det ansete amerikanske magasin ’Sports Illustrated’ er der i øjeblikket rygter fremme om, at den syvdobbelte verdensmester i Formel 1, Michael Schumacher, skulle være tilbudt et sæde i den populære nordamerikanske løbsserie NASCAR.

Det er ikke småpenge der i givet fald skulle være tale om, idet tyskeren er blevet tilbudt 10 mio. $ for at køre i to løb på henholdsvis Sears Point Raceway (også kaldet Infineon) nord for San Francisco samt hæderkronede Watkins Glen (blandt venner: The Glen) nord for New York.

Kan man forestille sig Michael Schumacher i en NASCAR racer? Her der det Chip Ganassi Racings bil nr. 42, som Montoya skal køre i 2007.

Set i lyset af Michael Schumachers seneste udtalelser efter Juan Pablo Montoyas faneflugt til NASCAR, virker det ikke sandsynligt, at rygterne kan holde vand.

Efter offentliggørelsen af Montoyas beslutning refererede vi her på BMF1 fra et interview med den britiske TV-station ITV, hvor Schumacher ikke udviste den store interesse, endsige respekt, for NASCAR.

”Jeg ville ikke gøre det. Hvad laver man i NASCAR? Hvad er der spændende der? Jeg kan ikke se det, bare at køre rundt på ovalbaner,” sagde Schumacher.

”Jeg ved ikke, hvor tunge bilerne er, men de er meget tunge, meget underviklede sammenlignet med Formel 1. Jeg kan ikke se udfordringen,” konkluderede tyskeren.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.