• Forside

Toyota har store ambitioner

Efter det er kommet frem, at moderfirmaet er på vej mod et rekord stort overskud, vil de nu endnu mere med Formel 1. De vil opfostre deres egen japanske Formel 1 stjerne.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 27/12 2006 klokken 09:12

I den kommende sæson, vil det japanske Grand Prix ikke blive kørt på den legendariske Suzuka bane, som Honda ejer, men på Fuji banen, der ejes af Toyota.

Men den manglende succes i Formel 1, lader ikke til at påvirke Toyota, der nu stiler endnu højere end tidligere, ved at annoncere, at de vil fostre japanske toppiloter, til Formel 1.

Deres Formel 1 skole, startede allerede i 2000. Siden har der været 15 piloter gennem skolen, hvorfra Kazuki Nakajima er første mand, til at komme til Formel 1. Han har fået et job hos Williams, som testpilot. Et job der selvfølgelig intet har med at gør, at Williams vil kører med Toyota motorer i 2007.

Men ambitionerne omkring Kazuki Nakajima er langt højere, end bare at komme til Formel 1. Han forventes også at vinde løb.

”Vi ønsker ikke kun, at se ham klare sig rimeligt i Formel 1,” kom det fra Hiromi Hayashi, der er chef for Toyotas motorsports afdeling ”Han skal også op og stå øverst på podiet.”

Det er nogle seriøse ambitioner at have, når man ser på de japanske piloter der har været i Formel 1 gennem tiderne. Men måske er det Nakajima der er manden, der vil sikre Japan, den dominans i fremtiden, som Tyskland og England længe har haft?

Nakajima er selv lige så optimistisk som Hiromi Hayashi: “Jeg håber på, at mit arbejde i Formel 1 i 2007, vil lede til at Grand Prix sæde i 2008, hvor jeg håber at kunne vise en god figur.”

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.