• Forside

Toyota TF107 præsenteret

Toyota har netop præsenteret sin nye model for 2007, TF107, i Expo XXI konferencecentret i Køln, Tyskland og nedenfor følger en række billeder taget ved den lejlighed.

Af: JPU (jpu@bmf1.dk) d. 12/1 2007 klokken 12:01

Toyota er det eneste af de 11 Formel 1 hold, der går ind i den nye sæson med den samme motor, samme dækpartner og de samme to piloter. Denne enestående kontinuitet vil forhåbentligt hjælpe holdet til at opnå sit mål for den kommende sæson – en sejr.

Selv om der er kontinuitet på andre måder er TF107 en helt ny bil. Præsidenten for holdet John Howett
siger således:

”Der er foretaget omfattende ændringer af det grundlæggende layout. Da vi gik fra V10 til V8 forblev bagenden af motoren grundlæggende den samme og chassiet og tanken udfyldte hulrummet hvordeto cylindre tidligere var. Nu har vi flyttet motoren fremad og samtidigt arbejdet på at have en stor tank. Gearkassen er længere og vi vil for første gang køre med et overgangsløst gearskifte”

”Den største opmærksomhed er gået tilaerodynamikken og store dele af chassietes layout er designet således det giver flere aerodynamiske muligheder. Hele monocoquets concept er ændret med hensyn til højden og hvordan det sidder. Før var det en ret lav bil,nu er den højere. Vi har forbedret ophænget og har et par interessante ting på vej som vi håber vil forbedre ydelsen.”

TF107

TF107

TF107

TF107

TF107

TF107

TF107