• Forside

Champ Car på vej til Europa

Den amerikanske pendant til Formel 1, Champ Car World Series, offentliggjorde i dag, at serien vil afholde to løb i Europa. Det er således første gang siden 2003 at Champ Car kan opleves på disse breddegrader.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 17/1 2007 klokken 00:01

Champ Car vender tilbage til Europa med to løb, som afholdes på henholdsvis TT banen i Assen, Holland d. 2. september, og på Zolder i Belgien d. 9. september. Det er således først gang, at denne løbsserie køres i disse to lande.

”2007 fortsætter med at forme sig som en af de mest spændende sæsoner Champ Cars historien, og dagens annoncering får disse forventninger til at blive endnu større,” udtaler Champ Cars præsident Steve Johnson.

Ronnie Bremer da han kørte for Dayle Coyne i Champ Car, 2005, i Edmonton.

”Vi har haft overvejet flere muligheder for at vende tilbage til Europa og disse to begivenheder vil vise sig at blive en stor succes for både vore teams, fans og sponsorer,” lovede præsidenten.

Assen banen har hidtil været kendt for sine motorcykelløb, men i 2006 gennemgik den store forandringer. Bl.a. er banen blevet 4,5 km. lang.

Zolder er en gammel kending for Formel 1 fans med grå tindinger. I 2006 undergik banen store sikkerhedsmæssige forbedringer efter at den husede sine seneste Formel 1 løb i 1970’erne og 80’erne. Forbedringerne vil fortsætte i 2007 inden Champ Car ankommer.

”Vi er utroligt glade for at kunne bringe den amerikanske pendant til Formel 1 til Europa,” siger løbsarrangøren Bart Rietbergen. ”Champ Car giver meget tætte løb, som er lige til at gå til for europæerne, og de vil blive imponerede over den åbne adgang de har til Champ Car paddocken.”

Champ Car serien består af 17 løb, og sidste gang man besøgte Europa var i 2003 på Brands Hatch i England og EuroSpeedway Lausitz i Tyskland. Her vandt den tredobbelte Champ Car mester Sebastien Bourdais begge løb.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.