• Forside

Williams præsenterer FW28

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 27/1 2006 klokken 20:01

I eftermiddags præsenterede en stolt teamejer sin nye WilliamsF1 FW28 racer, teamets kørerdragter, logo, sponsorer samt design på lastbiler og øvrigt udstyr.

Fredag d. 27. januar blev dagen, hvor Williams hovedsæde nær Oxford i England, dannede rammen om præsentationen af WilliamsF1’s nye design, racere og ikke mindst hovedpersonerne - teamets kørere.

Den nye bils design er så at sige et resultat af omstændighederne. Det nye regulativ, som træder i kraft fra den kommende sæson, kræver drastiske ændringer i motorkraft såvel som aerodynamik, hvilket afspejles i design og udformning.

Teamet forventer selvsagt meget af FW28, og ifølge teknisk direktør Sam Michael er målet enkelt og ligetil.

"Der hviler et stort pres på FW28's skuldre, idet den skal være med til at genskabe Williams' position som et skarpt hold. Der er mange gode teams i Formel 1 nu, og opskriften på at slå dem er enkel - design en hurtigere bil," slutter Sam Michael.


WilliamsF1 FW28

Rent aerodynamisk er der ændret askillige steder på karrosseriet. Specielt hældningen på bagvingen er designet under hensyntagen til det nye motorregulativ, hvor der neddrosles fra 3,0 liter V10 til 2,4 liter V8.

Målet har været at beholde downforce samtidig med at trykket på forvingerne fordeles bedre.


Williams FW28 fra siden

Sidekasserne er blevet større, hvilket betyder blødere og mere jævn luftgennemstrømning til den bageste del af bilen.


Mark Webber og FW28

Foruden Cosworth V8-motoren er den nye 7-trins gearkasse udviklet i samarbejde med fabrikken i Northhampton. En ny glidende gearskiftteknik skulle ifølge beregningerne give op til 0,4 sekund mere på en gennemsnitsomgang.


Nico Rosberg og FW28

FW28's design er første skridt i et samarbejde mellem den nye chef for aerodynamik Loic Bigois og chefdesigner Jörg Zander. For første gang har man draget nytte af to onsite vindtunneler, konstrueret til netop denne bil.


Nico Rosberg og Mark Webber


Fra venstre, Narain Karthikeyan, Mark Webber, Nico Rosberg og Alex Wurz

Første gang Williams FW28 for alvor rammer asfalten er torsdag d. 31. januar på banen nær Valencia, og selve racedebuten bliver i Bahrains Grand Prix d. 12. marts.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER