• Forside

Ferraris sidste dag på Vallelunga

I dag var den fjerde og sidste dag med test på Vallelunga for Ferrari. Som tidligere berettet havde Felipe Massa en ulykke, men det lykkedes forholdet at få repareret bilen. Kimi Räikkönen satte dagens bedste tid.

Af: JPU (jpu@bmf1.dk) d. 26/1 2007 klokken 19:01

Der har alle fire dage været problemer med vejret, hvor det endog har sneet, og i dag var ingen undtagelse, idet dagen startede med regn.

Efter kun få omgange røg Felipe Massa af den stadigt våde bane i sin F2007.

Felipe Massa sagde bagefter: ”Jeg understyrede af banen og ramte barrieren. Den var meget tættere på banen på det sted end på andre dele af banen. Gruset bremsede ikke meget ned.”

”Det er ikke noget alvorligt,” udtalte en talsmand for Ferrari. ”Det vil tage noget tid at reparere den, men på grund af regnen behøver vi ikke at skynde os.”

Kimi Räikkönen fortsatte sin proces med at lære bilen bedre at kende og det foregik i den gamle model 248.

Felipe Massa under dagens test på Vallelunga

Efter at F2007'eren var repareret fortsatte Massa arbejdet med at teste den nye bil, men et teknisk problem betød og endnu en afbrydelse for brasilianeren, som derefter måtte afslutte arbejdet.

”Jeg hørte en mærkelig lyd fra motoren og måtte slukke den for at spare den. Det er den slags ting der sker i starten. Det vil gøre det lettere ikke at have problemet senere, så forhåbentlig får vi en hurtig og pålidelig bil til sæsonstarten,” fortalte Felipe Massa.

”Indtrykket af bilen er godt,” slutter Massa. ”Vi har fundet en god opsætning og allerede løst nogle af de små problemer. Vi har en god hastighed og en god balance og vi er kommet lige så langt som sidste år.”

Felipe Massa gennemførte såldes kun ni omgange og hans bedste tid var 1:22'279, hvorimod Kimi Räikkönen gennemførte 52 omgange og hans bedste tid var 1:19'758.

Kimi Räikkönen virker til at være oprigtigt glad for at være hos Ferrari

Holdet fortsætter med at teste næste uge i Valencia med Kimi Räikkönen og Luca Badoer. Ved den lejlighed ventes det, at finnen får sin debut i den nye F2007.