• Forside

Måske to Grand Prixer i USA

Formel 1 bossen Bernie Ecclestone har antydet, at der måske kommer hele to Grand Prixer i USA fremover. I 2007 køres der igen på Indianapolis Speedway, men hvor fremtidige løb skal køres er endnu uvist.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 27/1 2007 klokken 23:01

I 2007 køres USA’s Grand Prix på Indianapolis Speedway, men den 76-årige Formel 1 boss Bernie Ecclestone har kun tegnet en 1-årig kontrakt med banens ejer, en anden løbsserie-boss, IRL ejeren Tony George.

Der er dog håb forude. Ifølge det amerikanske sportsmagasin Sports Illustrated er Bernie Ecclestone angiveligt set i samtaler med repræsentanter for andre baner, bl.a. fra grupper i Las Vegas og Chicago.

”Måske behøver vi ikke at foretage ændringer. Måske vil vi alligevel tilføje endnu et løb. Andre lokaliteter er interesserede i os,” siger Ecclestone til magasinet.

Årsagen til den kun 1-årige kontrakt med Indianapolis Speedway skyldes efter sigende, at Tony George har forsøgt at presse prisen ned på kommende F1-løb, men Bernie har kategorisk afvist at give rabat på sine løb.

Formel 1’s seertal på TV i USA er nogenlunde det samme som for den konkurrerende serie, Champ Car.

”Hvorfor skulle vi køre i Amerika for halvdelen af, hvad vi kan få i andre dele af verden,” spørger Ecclestone.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.