• Forside

Toyota undskylder!

Efter 5 år i Formel 1 har Toyota stadig deres første sejr til rådighed, noget den japanske gigant absolut ikke er stolte over. De kommer derfor med en uforbeholden undskyldning overfor deres mange fans.

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 1/2 2007 klokken 14:02

Siden starten for Toyotas Formel 1 hold, har teamet haft det mere end svært.

Det som den japanske ledelse regnede med ville være lige til højrebenet, hvis bare budgettet var stort nok, har udviklet sig til noget af et mareridt.

Det har over de seneste år betydet at japanerne tror mindre og mindre på de europæiske chefer, hvorfor den 8 mand store top ledelse af Formel 1 holdet nu består af 7 japanere.

Ove Andersson har måtte overgive direktørposten til Tsutomu Tomita. Den højt profilerede designer, Paul Gascoyne fik sparket og er i dag erstattet af Tadashi Yamashina mens Toshio Furutani er blevet indsat som administrerende direktør.

Eneste ikke japaner tilbage i ledelsen er englænderen John Howett. Men værst er det dog, at holdet har skuffet så mange og at 2006 var så katastrofal en sæson for Toyota.

”Sidste år var en kæmpe skuffelse,” udtalte Tsutomu Tomita. ”Vi lovede at vi ville vinde løb inden sæsonstarten, men kom slet ikke tæt på det.”

”Jeg vil undskylde vores forfejlede Formel 1 indsats, som vi ved har skuffet mange Toyotafans verden over,” kom det nærmest selvudslettende fra Tomita.

Det lover han nu at der vil blive lavet om på, men japaneren vil dog ikke love, at Toyota vinder løb i år. Det er han alligevel blevet for forsigtig til.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.