• Forside

Balladen om van der Garde

Som vi kunne fortælle i går, havde den unge hollandske kører, Giedo van der Garde, pludselig skrevet kontrakt med Spyker-teamet, selvom han testede for Super Aguri for under en uge siden. Nu svarer Super Aguri igen.

Af: (@bmf1.dk) d. 2/2 2007 klokken 12:02

Det er et spørgsmål om hvem der har trådt i spinaten. I december kunne Super Aguri stolt annoncere, at man havde fået den hurtige van der Garde som test-og fredagskører.

Van der Garde nåede at deltage i vintertesten på Jerez for Super Aguri, og alt så ud til at han skulle fortsætte på holdet sæsonen ud.

Det er ham her det hele handler om. Giedo van der Garde

Men med Spykers officielle pressemeddelelse, at han nu var deres, har startet en ret bizar meningsudveksling mellem de to teams.

Billede fra SA hovedkvarter

"Han er kontraktlig forpligtet til os," siger Wayne Humphreys, Super Aguri´s finansielle direktør, til Reuters dagen efter at nyheden kom frem.

"Vi var overrasket over Spykers pressemeddelelse, og han er stadig under kontrakt. Dette er meget klart," slutter Humphreys.

Reglerne for at skrive kontrakt med kørerne, styres af et særligt udvalg under FIA, som bestemmer om en kontrakt er gyldig eller ej. Alle kørere har fået gennemgået deres kontrakter, for at verificere gyldigheden.

Spyker, Japan, 2006

Sidste gang der var tvivl om en kontrakts gyldighed, var i sagen om Jenson Button, hvor både Williams og Honda trak i ham.

Det er ingen hemmelighed, at de to teams er uenige i mange ting. Spyker har offentligt kritiseret Super Aguri, for at deres SA07 vil være en kopi af den løbs-vindende Honda fra 2006.

Jenson Button vinder Ungarns Grand Prix 2006. Bliver den nye SA07 en kopi af Buttons bil?

I et interview i den hollanske avis AD, skulle van der Garde angiveligt have udtalt, at han fik sparket af Super Aguri, kom hjem til Holland og straks efter hjemkomsten ringede Spyker og tilbød ham et job som han accepterede.

Men hvis han er blevet fyret, hvorfor er Super Aguri så pludselig interesseret i at få ham tilbage?

Et gæt kunne være, at det er fordi van der Garde er forlovet med en datter af en milliardær - noget der kan få ethvert team - især feltets mindste - til at få en pludselig fornyet interesse i en kører.