• Forside

Abu Dhabi GP bekræftet

De sidste par uger har man kunnet læse en masse rygter omkring et nyt Grand Prix i Abu Dhabi. Ifølge Autosport så er det ikke længere et rygte. Bernie Ecclestone skulle have bekræftet Grand Prixet i dag.

Bernie Ecclestone og Charlie Whiting . Copyright FIA Images

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 3/2 2007 klokken 13:02

Under en privat ceremoni i Abu Dhabi skulle Bernie Ecclestone have bekræftet, at der vil blive afviklet Formel 1 i Abu Dhabi på den menneskeskabte ø Yas Island med første Grand Prix i 2009 og med en foreløbig syvårig kontrakt.

Bernie Ecclestone udtaler på vegne af Formula One Management, at:

”Vi er meget fokuseret på Abu Dhabi. Det er et af de mest fantastiske steder i verden. Vi har en syvårig kontrakt, men jeg er sikker på, at løbet vil fortsætte lang tid efter.”

Som vanlig er det FIA’s husdesigner Hermann Tilke, der kommer til at stå for designet og bygningen af banen. Banen bliver 5.8 km lang i Formel 1 layout og med den obligatoriske langside, der leder ind i en langsom hårnål.

Banen skulle blive opbygget lidt som det formodede layout af den kommende bane i Sydkora. Altså med en permanent racerbane, der kan udvides til at løbe igennem gaderne i byen.

Hermann Tilke siger selv om den nye bane.

”En del af banen vil være en permanent bane, og den anden del er en 2.5 km lang bane gennem gaderne i Yas og køre forbi marinaen.”

Om Yas Island siger Hermann Tilke: ”Det var normalt en flad menneskeskabt ø, men vi har lavet nogle bakker, så banen vil køre op og ned.”

Bernie Ecclestone siger om valget af Hermann Tilke: ”Tilke gruppen har lært en masse fra de baner, de har bygget tidligere og de vil tage alt de har lært og bruge på denne banen. Vi forventer den vil skabe det bedste Formel 1 race i verden.”

Yas Island forventes at blive en kæmpe turistattraktion. Det er her man er i gang med at bygge en Ferrari temapark. Samtidig bygger man de kontorer, hoteller, lejligheder marinaen, som Formel 1 bane, skal benytte samt en golfbane.

Abu Dhabi er en del af de Forenede Arabiske Emirater og med Bahrains kontraktforlængelse vil vi få to mellemøstlige Grand Prix løb. Sandsynligvis kørt indenfor to uger af hinanden.