• Forside

Renault testkører fravælger Formel 1

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 30/1 2006 klokken 15:01

Den tidligere Renault testkører Franck Montagny har i sidste uge været i USA og teste for PKV ChampCar teamet på Sebring banen. Det gjorde han så godt, at han kørte en af vinterens hurtigste omgange på banen, som i marts lægger asfalt til Tom Kristensens Audi R10 debut.

PKV Racing deltog sidste år i ChampCar med Jimmy Vasser og den tidligere Toyota Formel 1 kører Christiano da Matta, der vandt afdelingen på Portland International Raceway.

En af grundene til, at Franck Montagny er taget til USA skyldes, at han ikke fik forlænget sin testkørerkontrakt med Renault Formel 1 teamet, og fremtiden i USA, ser lysere ud for ham end fremtiden i Europa.

PKV Racing har også testet den unge kvindelige brite Katherine Legge, som gjorde det ganske fornuftigt i hendes testdebut i november måned. De to kan blive holdkammerater, da PKV holdet ikke har offentliggjort deres kørere endnu. Men Franck Montagny har store chancer for at tage det ene sæde.

Om fravalget af Formel 1 udtgaler Franck Montagny: "Jeg tænker ikke på Formel 1 længere. Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for at få en chance for at køre, men den kom aldrig. Jeg er her fordi jeg ønsker at deltage i denne serie (ChampCar orld Series, red.) i 2006."


Franck Montagny er det tætteste Frankrig kom en Formel 1 kører i 2005. Nu er han også væk.