• Forside

Andretti tilbage i Honda

Marco Andretti vil være tilbage i cockpittet i en Honda F1 racer denne uge, og med hans farfar, tidligere verdensmester Mario Andretti, ved sin side, må man spørge sig selv: Hvad sker der?

Af: (@bmf1.dk) d. 5/2 2007 klokken 12:02

Honda har to gange, meget forsigtig, informeret pressen om Andretti. Begge gange var en fredag aften, et tidspunkt de fleste sportsjournalister og skribenter er gået hjem på. Et tegn på, at de ikke rigtig vil ud med, hvorfor teenageren tester for
holdet.

Det er lidt underligt og vi er heller ikke helt sikre her på redaktionen. De fleste teams vil foretage alle slags krumspring, for at meddele pressen om positive tiltag. Mmen Honda holder kortene tæt til kroppen.

Marco Andretti testede for Honda i december 2006. Nu er han tilbage

I stedet har Honda valgt at være meget tillukkede netop når talen falder på Marco Andretti. Og rygterne svirrer lystigt, mest fordi dette er den anden test som den unge Andretti skal deltage i.

Testdage er uhyre vigtige for ethvert team, og er ikke noget man bare giver væk. Heller ikke når man hedder Andretti til efternavn.

Det er dog klart at Andretti er lige hvad Honda, og ikke mindst Formel 1 i det hele taget, har brug for i de Nord-amerikanske løb. Formel 1 vil aldrig blive den store succes, med mindre der er en lokal helt til at begejstre masserne.

Rubens Barrichello på den våde Valencia bane.

Effekten kan blive den samme, som da Alonso vandt i Spanien, eller Nigel Mansell´s popularitet i England i midt-firserne.

Barichello bliver ældre og hans kontrakt slutter efter i år. Men det er ikke umuligt at han vil tage endnu et par sæsoner med Honda. Hvem der så eventuelt skal afløse ham, kan vi gætte om herfra til juleaften.

Marco Andretti vil dog ikke kunne komme til Formel 1 før 2009. Han har dog ambitoner om at vinde Indy 500 i maj måned - det er rent genetisk - og dermed er der kun Formel 1 tilbage.