Englands Grand Prix; løbsresumé: Verstappen vinder

Verstappen mistede kortvarigt føringen efter en dårlig start, men efter at have generobret førstepladsen så han sig ikke tilbage og kunne tage sin sjette sejr i træk på en dag, hvor McLaren endelig fik noget at juble over med en podieplads. Der var også tiltrængt oprejsning til Hamilton, mens Kevin Magnussens ræs gik op i flammer.

Lando Norris. Japans GP 2022 . Copyright McLaren Media

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 9/7 2023 klokken 17:07

Verstappen kom ikke optimalt fra start og måtte kortvarigt se sig henvist til andenpladsen og overhalet af Norris. Hollænderen gjorde dog kort proces og havde hurtigt genvundet førstepladsen efter de første fire omgange. Der var gode overhalinger og kampe ned gennem feltet, men på omgang syv gik det alligevel galt i en duel mellem Hülkenberg og Perez, hvilket resulterede i at Hülkenberg måtte i pit efter en ny frontvinge.

Efter de første 10 omgange var Verstappen stadig i front, men ikke mere end omtrent halvandet sekund foran Lando Norris, og Oscar Piastri fulgte fint med på tredjepladsen. Herefter fulgte Leclerc, Russel, Sainz, Hamilton, Alonso, Gasly og Albon på 10. pladsen. Sergio Perez havde ikke en god dag på kontoret efter endnu en skuffende kvalifikation lørdag eftermiddag og var på dette tidspunkt nummer 11. Heller ikke Magnussen eller Hülkenberg havde indtil videre et godt løb og lå hhv. som nummer 18 og 19. Ocon var på dette tidspunkt den eneste, der var udgået af løbet.

På omgang 15 meldte Verstappen om en smule regn i luften, men det var dog ikke noget, der forhindrede ham i at udbygge sit forspring til Norris, der nu var på over tre sekunder. Samtidig gjorde Sergio Perez og en smule fremskridt og rykkede en enkelt plads op som nummer 10. På omgang 19 kørte Leclerc i pit og valgte de hårdeste dæk. Samtidig var Magnussen rykket en enkelt plads op som nummer 17.

Halvvejs var i løbet var ikke meget ændret. Verstappen var stadig i front med hurtigste omgang og syv sekunder ned til Norris, mens Piastri kørte sit eget løb midt mellem Norris og Russell. Det trak stille og roligt op til den første pit-stop runde for de fleste, som måske kunne puste lidt liv i et ellers forholdsvis roligt løb.

Med 20 omgange tilbage var Verstappen fortsat i front uden at have været i pit. Det samme havde Norris på andenpladsen heller ikke. På tredjepladsen lå nu Hamilton efterfulgt af Alonso, Piastri, Albon, Russell, Leclerc, Sainz og Perez.

Bedst som pit-stop runden var begyndt, besluttede Kevin Magnussens racer sig for at stoppe midt på banen og gå i brand. Fra løbsledelsens side blev der indsat en virtuel safety car, som kort efter ændret til den traditionelle safety car. Dette gjorde selvsagt løbet til et stort lotteri, hvor Hamilton blev den store vinder og kunne rykke op på tredjepladsen.

På omgang 38 blev løbet givet frit og Max Verstappen lagde med det samme afstand til Norris, der på sine hårde dæk hurtigt kom under pres fra Hamilton, der havde valgt de blødeste dæk. Norris holdt dog for en god håndfuld omgange.

Med 10 omgange tilbage var der ikke tvivl om dagens sejrherre i form af Verstappen, der allerede havde fire sekunder ned til Norris, der havde Hamilton på tredjepladsen som en konstant trussel. Piastri holdt godt på sin fjerdeplads efterfulgt af Russell, Alonso, Perez, Albon, Leclerc og Sainz på 10. pladsen. Gasly var godt kørende på 11. pladsen og lå længe til at skulle køre sig ind i top 10, indtil han måtte trække sig fra løbet med et ødelagt hjulophæng efter et sammenstød med Lance Stroll. Samtidig meddelte løbsledelsen, at Stroll ville blive undersøgt for at have forårsaget sammenstødet. Dermed var begge Alpine biler ude af dagens løb. Stroll modtog efterfølgende en straf på fem sekunder.

Frisk i erindringen fra løbet i Østrig begyndte løbets stewards at uddele advarsler for at overskride de hvide linjer. Foreløbig havde både Norris og Russell modtaget et sort/hvidt flag.

Max Verstappen kørte som ventet først over stregen og tog sin sjette sejr i træk. Norris fastholdt sin andenplads og kunne lade euforien gå amok hos McLaren, der næppe kunne have drømt om et bedre sted at opnå deres første podie denne sæson. Ligeledes fik Hamilton også tiltrængt oprejsning efter misæren i Østrig med en tredjeplads, mens Piastri måtte sidde tilbage med en ærgerlig følelse på fjerdepladsen. Russell tog sig af femtepladsen efterfulgt af Perez, Alonso, Albon, Leclerc og Sainz, som sluttede top 10.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.

« Englands GP - kvalifikationen: Verstappen på pole Uro hos Ferrari »