Hollands Grand Prix slog overhalingsrekord

Zandvoort-banen har tidligere fået kritik, fordi den er svær at overhale på, men under weekends Grand Prix var der flere overhalinger end i noget andet Formel 1-løb.

Hollands Grand Prix - Sejr til Max Verstappen . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 30/8 2023 klokken 16:08

Hollands Grand Prix havde drama fra start til slut. Det blev hjulpet godt på vej af regnvejret, der skyllede ind over banen. Nu viser det sig, at weekendens Grand Prix har slået rekorden for det løb med flest overhalinger nogensinde.

En bruger på hjemmesiden Reddit har lavet en oversigt over antallet af overhalinger under weekendens løb. Den oversigt viser, at der under løbet var 188 overhalinger. Tidligere var rekorden Kinas Grand Prix i 2016 med 170 overhalinger.

Det er noget af et spring, som Zandvoort banen har taget i forhold til de tidligere år. Kigger man på løbet i 2022 var der 23 overhalinger, mens løbet i 2021 havde 24 overhalinger.

De mange overhalinger blev hjulpet godt på vej af en meget kaotisk tredje omgang. På den ene omgang var der nemlig hele 63 overhalinger, hvilket også er ny rekord.

Kigger man nærmere på de andre løb i denne sæson, så skiller Hollands Grand Prix sig i den grad også ud. Belgiens Grand Prix, som er det løb med næstflest overhalinger, havde 72 overhalinger. Løbet i Ungarn skraber bunden med 16 overhalinger.

Alle disse tal kommer dog også med forbehold. Der er nemlig ikke taget højde for overhalinger på første omgang, mens overhalinger i pitten heller ikke tæller med.

Som en sidste sjov detalje kan det nævnes, at Max Verstappen endnu ikke er blevet overhalet på banen i denne sæson. Det siger lidt om, hvor dominerende hollænderen er i denne sæson.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1.dk's Power Rating: Hollands GP Optakt til Italiens Grand Prix »