Optakt til Italiens Grand Prix

Formel 1-feltet er kørt fra Zandvoort i Holland og de cirka 1000 kilometer sydpå til Monza, hvor de italienske Tifosi venter. Her kan du læse BMF1.dk’s optakt til Italiens Grand Prix.

Italiens Grand Prix 2022 . Copyright Ferrari

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 31/8 2023 klokken 14:08

Hollands Grand Prix bød på en ny rekord i form af antal overhalinger. Det bliver nok svært at overgå i denne weekend, hvor feltet ligger vejen forbi Monza, også kaldet ”fartens tempel.”

Er Perez’ dage talte?
Rygterne bliver ved med at svirre om Sergio Perez og hans kontrakt for 2024. Det ene øjeblik har han et Red Bull-sæde i 2024, mens han det andet øjeblik står uden sæde i 2024.

Christian Horner har sagt, at Sergio Perez kører for Red Bull i 2024, hvilket burde sætte en stopper for de mange rygter. Men Ralf Schumacher er ikke helt så sikker. Ifølge ham så er Sergio Perez’ dage hos Red Bull talte. Specielt efter endnu en fejl i sidste weekend hvor en tidsstraf kostede ham en podieplacering.

Officielt har Red Bull ikke meldt noget ud endnu, og indtil de gør det, så vil rygterne formentligt fortsætte.

Ferraris hyldest til Le Mans-sejren
Ferrari har til deres hjemmebaneløb en speciel bemaling til deres biler. Rød er stadig den dominerende farve, men ind fra højre kommer den gule farve. Bemalingen er en hyldest til Ferraris hypercar, der tilbage i juni måned vandt 24 timers løbet på Le Mans.



Ferrari vil uden tvivl håbe, at den nye bemaling kan bringe en smule held når lamperne slukker søndag. Indtil videre har der i denne sæson ikke været meget at skrive hjem om for italienerne. Carlos Sainz har dog sagt, at han tror og håber på, at teamet kan være med forrest i feltet, specielt efter deres gode løb på Spa.

Fakta
53 omgange venter der kørerne søndag eftermiddag på den legendariske Monza-bane, der strækker sig 5,7 kilometer. Omgangsrekorden skal vi helt tilbage til 2004 for at finde, hvor Rubens Barrichello satte en tid på 1:21.046.

Monza har to DRS-zoner, og den første finder vi ned ad start/mål-langsiden, mens den anden er at finde mellem sving syv og otte.

Pirelli har til denne weekend medbragt de blødeste dæk i form af C3, C4 og C5.

Løbet starter kl. 15 søndag eftermiddag og kan følges på Viaplay, TV3+ samt F1 TV Pro.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hollands Grand Prix slog overhalingsrekord Hamilton og Russell fortsætter hos Mercedes »