• Forside

Briatore beskylder Red Bull for forræderi

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 2/2 2006 klokken 09:02

Efter præsentationen af Renault R26 langede Flavio Briatore ud efter Dieter Mateschitz og direkte beskyldte Red Bull teamet for at have forrådt de teams, der kører med Michelin.


Der er jo ikke meget hemmelighed over det faktum, at Michelin sidste år var Bridgestone overlegen på alle punkter, måske på nær en enkelt omgang, men på alle andre punkter. Michelin havde det bedste dæk og de bedste teams, som i modsætning til Bridgestones team forstod at samarbejde i udviklingen af det bedste all-round dæk.


Derfor var det en vred Flavio Briatore, der fortalte hvordan han og de andre Michelin teams følte sig forrådt, da man valgte at droppe ’et dæk pr. løb’-reglen.


”Vi blev forrådt fra nogen indenfor Michelin familien. Red Bull stemte imod os – Jeg er rasende.”


Red Bull Racing kører i 2006 på Michelin dæk, mens søsterteamet Scuderia Toro Rosso også kører på Michelin efter overtagelsen af Minardi, der sidste år kørte på Bridgestone.


Grunden til beskyldningen skyldes, at Red Bull med Toro Rosso som medunderskriver har underskrevet den nye 2008 Concorde aftale, og at Flavio Briatore frygter kammeratskab, da Dieter Mateschitz er nær ven med både Max Mosley og Bernie Ecclestone. Desuden har hans Renault team mistet en fordel i forhold til Ferrari, som forventes at nyde godt af de tilladte dækskift.