• Forside

Bernie vil have stoppet overforbrug

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 2/2 2006 klokken 10:02

Du har formodentlig læst eller hørt om dette før, men endnu engang slår Bernie Ecclestone fast, at han mener at det massive overforbrug i Formel 1 skal stoppes. Der var engang Formel 1 var en givtig forretning, og man kunne drive et konkurrencedygtigt team for et par hundrede millioner.


Det var dengang. Nu spenderer størstedelen af alle teams over 1 mia. kroner på at drive et Formel 1 team, og det er nede i den bagerste ende af feltet, hvor kørerne skal have penge med for at få et sæde. For hold som Ferrari og McLaren er budgettet over 2 mia. kroner og det forlyder, at Toyotas 2006 budget er på over 3 mia. kroner.


Svimlende summer som man nærmest ikke kan forholde sig til. For de beløb kunne man fjerne en stor del af ventelisterne på de danske hospitaler, og i Formel 1 kredse har de store omkostningsstigninger betydet farvel og tak til en del teams de sidste mange år.


”Holdene bruger nu over 200 mio. euro for at være konkurrencedygtige, men jeg ønsker at vi når et tal omkring de 50 mio. Cosworth kan lave en konkurrencedygtig motor til 14 mio euro om året, så det burde de andre også kunne. Men over 100 lønnede medarbejdere i gennemsnit hos holdene er ude af proportioner.”


Antallet af nye teams i Formel 1 er jo også omvendt proportionalt med de stigende udgifter i Formel 1, så hvis det lykkedes for FIA/Max Mosley og Bernie Ecclestone at få indført det, der i folkemunde allerede kaldes fattigmands-Formel 1, så vil der være mange penge at spare og muligheden for flere nye teams vil opstå. En mulighed som flere unavngivne personer og firmaer allerede har vist.