• Forside

Honda i modvind

Denne uges mest omtalte emne har ikke været Ferraris fantastiske pace på Sakhir banen, men mandagens officielle præsentationen af den ’Jorden-bemalede’ Honda RA107, som blev præsenteret i mandags. Et helt nyt koncept, som skal få os til at tænke os godt om.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 2/3 2007 klokken 11:03

Nick Fry præsenterede bilen, som Hondas bidrag til miljøforebyggelse, uden synlige sponsorer og med et website, hvor det er muligt at donere penge til kampen om miljøen. Noget flere store virksomheder og firmaer allerede har gjort.

Bilen vakte opsigt ved ikke at have nogle sponsorlogoer. Onde tunger siger, at det skyldes, at Honda ikke har været i stand til at skaffe en ny hovedsponsor, og Nick Fry har måtte bruge de sidste mange dage på at forsvare, at sådan hænger det ikke sammen og at Honda Racing F1 har flere sponsorer nu end i 2006.

Nick Fry til højre har skulle forsvare sig hele ugen

Endnu er det dog ikke gået op for ret mange, at denne specielt bemalede Honda er bilen, som vi kommer til at se igennem hele sæsonen for, når man søsætter sådan en bemaling kan man ikke lige omlakere bilen i løbet af året, og slet ikke med det budskab det vil sende ud. Men Nick Fry siger, at Honda mener det godt, så det er synd at de oplever så meget modstand omkring dette.

Specielt miljøorganisationerne giver ikke meget for dette mediestunt, som de kalder Hondas nye bemaling. Talskvinden Emily Armistead fra miljøgruppen ’Friends of the Earth’ har dog svært ved at se andet end ironi i dette tiltag.

Jenson Button forurenede mere ved at flyve fra Bahrain til London for at præsentere den nye bemaling end hvis han var blevet i Bahrain. Uanset om hans fjernsyn var slukket eller ej.

Med henvisning til Jenson Button, der fløj fra Bahrain til London for at være med til præsentationen, fortælle at han prøver at gøre sit for miljøet, så han slukker altid sit fjernsyn på on/off knappen i stedet for at have det kørende stand-by. Efter præsentationen fløj han tilbage til Bahrain.

Ironi kaldte Emily Armistead det. Også hos Greenpeace har projektet fået en meget lunken modtagelse.

Kontroversiel men bilen skal nok få masser af opmærksomhed i år

Til den britiske avis ‘The Guardian’ sagde Emily Armistead.

“Der er noget ironisk i at Honda forsøger at fremhæve miljøet og få andre til at gøre en aktiv indsats, når de selv medvirker til klimaændringerne ved at deltage i den måske mest forurenende sport på denne planet.”