• Forside

Kun 6 testdage er sikre

Robert Doornbos, der er den ene af Red Bull Racings officielle testkørere kommer sandsynligvis ikke til at lide af overanstrengelse, hvad angår Formel 1 test i 2007. Han er kun sikret 6 testdage, og det er ikke meget.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 7/3 2007 klokken 06:03

Men med dette års begrænsning på 30.000 testkilometre og en ny kører i form af Mark Webber, som er vendt hjem til en del af de medarbejdere han kender fra tiden hos Jaguar, så er det nok også mere hensigtsmæssigt at have så få forskellige kørere til at komme med input.

Specielt fordi Adrian Neweys RB3 ikke har fået de store lovpriser efter sig, og kommentarer som fejlkonstruktion er blevet brugt på flere debatfora. På BilMagasinet Formel 1 skrev min kollega Allan den 2. marts, at Adrian Newey manglede visioner med hans design af RB3.

Robert Doornbos tester for Minardi Team USA. Copyright Mark Cipollini/Autoracing1.com

Robert Doornbos’ testdage er kontraktligt forpligtet. Den hollandske kører er i USA, hvor han gør klar til ChampCar Spring Test på Laguna Seca, hvor han skal teste for Team Minardi USA. Ud over skiftet fra Formel 1 til ChampCar har Robert også skiftet sin manager Marco Zecchi ud med den tyske rallykører Christian Geistdorfer.

Hvor mange testdage Michael Ammermueller skal køre vides ikke, men da han er den officielle reservekører hos Red Bull, så kan tallet godt være højere.