• Forside

Har Kimi testet med pokerfjæset på?

Er Kimi Raikkonen dan langsomste kører af de to Ferrari kørere eller ikke. Meningerne er delte for Felipe Massa har generelt været hurtigst, men kan man tage det for gode varer?

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 7/3 2007 klokken 07:03

Ja siger mange af os. Felipe Massa viste sidste år, at han ikke er så dårlig som vi ellers havde opfattet ham som efter årene hos Sauber, og med et år som løbskører hos de røde er han nu klar til at være teamlederen.

Nej siger en del andre. Kimi Raikkonen har ikke glemt, hvad det vil sige at køre hurtigt selv om han er gået fra det konservative perfektionistiske McLaren til det mere passionerede Ferrari team. Spørger man eksperterne, så er det også forskellige meninger man får ud af dem.

Hvem er stærkest

Den schweiziske ex-Formel 1 kører Mark Surer siger, at man ikke skal lægge for meget i Kimis pre-sæson tider.

”Det var det samme, der skete hos McLaren. Kimi spiller aldrig alle sine kort under test.”

Flavio Briatore var sidste år interesseret i at få fat i Kimi Raikkonen og gav ikke meget for Felipe Massa. Nu er han citeret hos Reuters for at have udtalt

”Giv ham den rigtige bil og han er eminent.”

Nick Heidfeld her ved en opvisning af, hvordan en Formel 1 bil kører på is håber Felipe Massa vinder den interne Ferrari duel

Felipe Massa får også støtte af Jean Todt, der kalder ham for den måske mest undervurderede kører i Formel 1 og i Bernie Ecclestone, der mener at kombinationen af Ferrari og Felipe Massa vil vinde mesterskaberne i år.

Det med at undervurdere Felipe Massa kender Viasat kommentatoren Aslak Vind en del til. Han har troet på den varmblodede brasilianer i lang tid og han skriver på debatforummet Safetycar.dk.

”Jeg har hele tiden vidst at Kimi ville få problemer med Felipe.”

Nick Heidfeld er den eneste kører, der har kørt i samme team mod begge kørere i henholdsvis 2001 og 2002. Han håber, at Felipe Massa vinder den interne duel hos Ferrari

”Jeg kunne godt lide Felipe, og jeg havde muligheden for at lære ham en del bedre at kende end jeg kunne med Kimi. Jeg vil blive glad, hvis Felipe kører helt fremme.”

Bluffer finnen eller gør han ikke?

Der er mange meninger om, hvem der vinder det interne Ferrari mesterskab. Selv siger hovedpersonen Kimi Raikkonen, at

”Lad os se, hvad der sker i Melbourne. Jeg tror det vil være det rigtige sted at sammenligne os.”

Og stiller man ham spørgsmålet om Felipe Massa var en større udfordring end forventet får man et typisk Kimi svar.

”Vi har ikke…Vi får se i løbene.”

Et godt undvigende svar, der bare gør ventetiden til sæsonstarten i Melbourne endnu længere.