• Forside

Rossi har det der skal til!

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 2/2 2006 klokken 15:02

Ifølge den syvdobbelte Formel 1 verdensmester, Michael Schumacher, har Motorcykel GP mesteren Valentino Rossi, dét der skal til, for at kunne gøre sig i Formel-1.

”Der er ingen tvivl om, at Rossi har det, der skal til,” udtalte Schumacher til L’Equipe. ”Han har talentet og jeg er også sikker på, at det er lettere at gå fra 2 til 4 hjul, end omvendt,” tilføjede han, uden at nedgøre Rossis præstationer.


Valentino Rossi

Schumacher var selv ude og afprøve en af de tohjulede sidste år, hvilket han slet ikke syntes var let. Men han mener også, at det er lettere at bruge sin erfaring fra at være på grænsen med en motorcykel over til 4 hjul, end den anden vej.

Tirsdagens test for Ferrari, var Rossis tredje og ubetinget den mest seriøse. Rossi kørte på den spanske Valencia bane, samtidig med det blev kørt rigtigt testarbejde, hvilket gav ham et bedre indtryk af Formel 1, uden at skræmme.

Onsdag fortsatte italieneren testarbejdet, med en del bedre resultat end tirsdagens test, hvor han fik en snurretur med Ferrarien.

Med en bedste omgang, der kun var omkring et sekund langsommere end Michael Schumachers og bedre end seks af de andre piloter på banen, sluttede hans testarbejde for denne gang, meget tilfredsstillende.

Det var ikke kun Schumacher, der var fulde af roser til italieneren. Også en anden tidligere verdensmester, canadieren Jacques Villenueve var imponeret og udtalte, at han måske burde bytte sæde med Rossi.

”Når man ser på, hvor godt han klarer sig, så er der ikke nogen tvivl om, at han burde forlade sin motorcykel og komme over til os,” kom det fra Villenuve. ”Jeg burde måske skifte over til motorcyklerne,” tilføjede han med et smil.

Dog ville Villenuve ikke lade Rossi slippe helt let forbi hans til tider skarpe tunge. ”Det er helt naturligt, at han hurtigt klarer sig godt, men det er de sidste sekunder der er sværest.”

Om Rossi kommer til Formel 1, kan tiden kun vise, men der er mere og mere der tyder på, at den italienske super motorcykel-GP kører, er ved at blive en 4 hjulet GP kører. Ferrari er et godt bud.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.