Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 10/4 2025 klokken 23:04
Formel 1-cirkusset er landet i Bahrain, hvor en spektakulær løbsweekend venter på den ikoniske ørkenbane.
Det blev en kort pause for kørerne, for allerede denne weekend ruller sæsonen videre med det næste kapitel på Bahrain International Circuit.
Her er der lagt op til et klassisk Grand Prix-format med tre frie træninger, kvalifikation og et løb, der – som altid – kan byde på overraskelser.
Løbet bærer det officielle navn Formula 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix 2025.
Banen, der skal køres på, er Bahrain International Circuit. Med sine 5,412 km og 15 sving er det en mellemstor racerbane på F1-kalenderen. Derfor skal der køres 57 omgange, før kørerne ser det ternede flag.
Banen har hele tre DRS-zoner, hvilket giver rig mulighed for overhalinger på søndag.
Første spadestik til banen blev taget i december 2002, hvorefter byggeriet af den Hermann Tilke-designede bane gik i gang.
Første gang der blev kørt Formel 1 på banen var i 2004, hvor de to Ferrarier med Michael Schumacher og Rubens Barrichello sluttede i front. Interessant nok satte Pedro de la Rosa allerede året efter banerekorden med tiden 1:31.447 – en rekord, der stadig står den dag i dag.
Banens åbne design gør, at bilerne er meget udsatte for vindstød. Og da F1-biler er ekstremt vindfølsomme, påvirker det potentielt bilernes performance markant.
Bahrain-løbet køres også om aftenen i det flotte skær fra de mange lamper, hvilket skaber en helt særlig stemning for både kørere og fans.
Det største problem for kørerne og teamene er, at temperaturen ændrer sig meget hen over weekenden. Det kan give store udfordringer, når bilens setup skal justeres.
De dæk, som bliver stillet til rådighed, er de hårde C1-dæk, medium C2 og bløde C3. Pirelli har altså valgt den hårdeste ende af spektret.
Dækhåndteringen bliver dog anderledes i Bahrain, da temperaturerne forventes at blive betydeligt højere end under sidste løbsweekend i Japan.
Interessant nok har Pirelli – baseret på sidste års løb og testen i februar – valgt at hæve dæktrykket til 23 psi foran og 21 psi bagpå. Det er 1 psi højere foran end sidste år og 2 psi højere bagpå. Sammenlignet med testen i februar er det dog kun 0,5 psi højere.
Cambervinklen må maksimalt være -3,25 grader foran og -2,00 grader bagpå – med andre ord: hjulene står skarpt til weekendens udfordringer.
Ligesom sidste år forventes det, at de fleste teams vælger en to-stop-strategi. Og med det setup i vente, er der lagt i ovnen til endnu en dramatisk aften i Bahrain.