• Forside

Sauber afviste Coulthard

Tidligere teamejer Peter Sauber har i et interview med et schweizisk magasin udtalt, at David Coulthard i 2005 tilbød at køre for teamet, men at man også afslog forslaget. Sauber indrømmer nu, at dette måske var en fejl.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/3 2007 klokken 13:03

Alt, eller i det mindste mange ting, i denne verden handler om pris. Vigtige beslutninger bør dog være styret af andet end økonomi.

Dette faktum erkender Peter Sauber, at man skulle have overvejet i 2005, da teamet skulle finde en holdkammerat til Filipe Massa, som dengang kørte for schweizerne.

Selvom David Coulthard tilbød sig som kører, fravalgte man ham til fordel for canadieren Jacques Villeneuve. Dette var dog en beslutning, som Sauber ikke ville tage i dag, hvis han igen skulle stå i situationen.

David Coulthard tilbød sin assistance til Sauber Racing, men var åbenbart lidt for garvet for schweizerne.

Helt fra start kæmpede den tilbagevendte canadier voldsomt med at holde trit med unge Massa og mange talte om, at Villeneuve var blevet for rusten til at køre i Formel 1.

Da Peter Sauber kort tid efter solgte fabrikken til BMW, fulgte Villeneuve med i pakken, og det var mere end tydeligt, at tyskerne var tvunget til at lade canadieren følge med.

Denne pakkeløsning var tyskerne ikke glade for at få trukket ned over nakken, og derfor var det kun et spørgsmål om tid, inden Villeneuve fik silkesnoren. Som en naturlig følge af det påtvungne ægteskab samt en række problemfyldte løb, kom skilsmissen i midten af 2006.

Villeneuve under Tyrkiets GP i 2005. Konstellationen var ingen succes.

”Det vil være forkert at kalde det en fejl,” udtaler Peter Sauber til Credit Suises e-magasin om kontrakten med Villeneuve. ”Set i bakspejlet var det, men det er jo altid let at sige bagefter.”

“På det tidspunkt var der ikke passende alternativer på markedet til den pris. David Coulthard tilbød sig også med sin hjælp som en kører der i flere år havde været nummer to hos McLaren, og det vejede da tungt.”

”Man bør være tilbageholdende med at antage sådanne kørere, selvom jeg personligt altid har fundet Coulthard meget sympatisk.”

”Heller ikke (Olivier) Panis, som var ved afslutningen af sin karriere, var en mulighed for os, og at sætte endnu en ung køre ned ved siden af Massa, ville have været meget diskutabelt,” slutter Peter Sauber.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.