• Forside

Adelaide kommer ikke tilbage

Den tidligere Formel 1 bane, Adelaide, kommer ikke tilbage på kalenderen. Gadebanen i den sydaustralske provins, var vært for det Australske Grand Prix indtil 1996, hvor man flyttede til Melbourne.

Af: (@bmf1.dk) d. 14/3 2007 klokken 13:03

Mange kan sikkert huske den spændende gadebane, anlagt midt i Adelaide´s midtby, og hvor pitlanen startede i Victoria Park hestevæddeløbsbane, de snævre gader med skarpe sving og få afkørelsmuligheder og den tætte kamp mellem bilerne.

I 1986 så man et af de mest spændende mesterskabs dueller mellem Nigel Mansell, Nelson Piquet og Alain Prost. Der blev kørt elleve løb mellem 1985 og 1995.

Mange har ment, at det var på tide at den tidligere Formel 1 bane kom tilbage på kalenderen, men der er også mange kritiske røster der mener, at staten i forvejen bruger for mange penge på motorsport i South Australia provinsen.

Der er ikke meget der tyder på at Adelaide kommer tilbage på kalenderen. Her er det Formel 1 i Melbourne

For tiden køres der ræs i gaderne, men det er den hjemlige serie V8 Supercars, som får lov til det. Og ifølge skatteministeren i South Australia, Kevin Foley, bliver det ved det.

"Det vil koste staten for mange penge. Der er ingen chance for, at staten vil komme med et bud for at afholde Grand Prix," udtaler han.

Den nuværende aftale mellem Melbourne banen og FIA udløber i 2010, og spekulationerne er mange. Blandt andet er Sydney blevet nævnt som mulig arvtager af løb. I en anden nyhed, som du kan læse her her, fortæller vi om Bernie Ecclestones planer om aftenløb, hvor også Melbourne er nævnt som mulig løbarrangør.