• Forside

Alonso: Hårdt arbejde at slå Ferrari

Søndag var store skiftedag for McLaren. To nye piloter og dermed nye udfordringer for både kørere og team. Alligevel blev søndagens Grand Prix i Melbourne, Australien, en succes, idet Fernando Alonso og Lewis Hamilton begge sluttede på podiet.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 18/3 2007 klokken 23:03

Med to nyansatte piloter bag rattet fik McLaren en fin start på sæsonen, idet både eks-verdensmester Fernando Alonso og F1-rookie Lewis Hamilton begge sluttede på podiet – som henholdsvis nr. 2 og 3.

Alonso lægger ikke skjul på, at det bliver hårdt arbejde at slå Ferrari. Hamilton er på sin side bare en glad dreng, der opnåede det utænkelige: at komme på podiet i sit første Grand Prix.

Vi bringer her udtalelser fra begge kørere:

Fernando Alonso
”Hvilken fantastisk måde at starte sin karriere som kører hos McLaren. Selvfølgelig ville det have bedre at vinde, men Kimi var en smule hurtigere end os i dag. Vi scorede dog det maksimale antal point vi kunne, så jeg er meget tilfreds.

Fernando Alonso og Lewis Hamilton fejrer deres 2. og 3. plads i årets første løb på Albert Park i Melbourne, Australien 2007.

Min start blev en lille smule mærkelig med begge BMWerne hurtige i siderne, og jeg havde rigeligt at gøre med at forsvare min linie imod Heidfeld på ydersiden. Begge BMWer var meget hurtige under starten.

Det betød, at jeg kom til at ligge bag Lewis i et stykke tid, men af og til måtte jeg lade mig falde tilbage, for at give bilen mulighed for at køle ned. Jeg kom op på 2. pladsen efter det andet pitstop, da det var muligt for mig at køre to omgange ekstra.

Fernando Alonso holdt en sikker 2. plads i det meste af løbet i Melbourne.

Oprindeligt var det meningen at det kun skulle være en enkelt, men da jeg lå i læ efter Lewis kunne jeg spare tilstrækkeligt brændstof til at få en ekstra omgang.

Begge vores Bridgestone dæk fungere perfekt, så nu skal vi arbejde hårdt for at slå Ferrari i Malaysias Grand Prix.”

Lewis Hamilton
“Jeg er helt ekstatisk – dagens resultat er langt mere end jeg overhovedet kunne drømme om i mit første Grand Prix. En stor tak til teamet som har arbejdet så hårdt med mig hele vinteren, for at jeg kunne være så godt forberedt som muligt.

Jeg havde en hurtig start men begge BMWer var meget hurtige ude i siderne, og det lykkedes Kubica at komme forbi mig. Alligevel lykkedes det mig at udbremse både Kubica og Fernando og dermed komme igennem første sving som nr. 3.

Lewis Hamilton holdt en flot 3. plads i Australiens GP 2007 i Albert Park, Melbourne.

Løbet var yderst intenst og jeg måtte arbejde meget hårdt. Jeg lavede nogle få fejl men ingen var alvorlige og jeg nød det virkeligt.

Det var fantastisk at føre løbet i nogle få omgange, men jeg vidste, at det kun var midlertidigt. Fernando passerede mig efter det andet pitstop, da han var i stand til at være ude på banen lidt længere end mig og jeg mistede lidt tid bag nogle langsommere biler.

Kan det blive større i et debut Grand Prix. Lewis Hamilton jubler på podiet over sin 3. plads i Melbourne, Australien 2007.

Vi har en del arbejde foran os, både op til løbet i Malaysia men også i resten af sæsonen, men der er ingen tvivl om, at vi kan bygge videre på det vi har opnået i dag.”

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER