• Forside

Dinosaurerne taler

Alting var bedre i gamle dage. En kommentar, som jeg selv har brugt flere gange om forgangne sæsoners højdepunkter, men som ofte bliver gjort til skamme, når man sidder om et år eller to og tænker tilbage på de netop afviklede sæsoner.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 20/3 2007 klokken 09:03

Så viser sæsonerne ikke at have været så kedelige alligevel. Alligevel er det noget overraskende, når en gammel Formel 1 kører siger, at han ville hellere køre nu end dengang, hvor det var rigtige mænd, der kørte bilerne.

Det er selvfølgelig allestedsværende Niki Lauda, der siger, at han ville ønske, at han kørte Formel 1 nu frem for i 1970’erne og 80’erne.

”Selvfølgelig. Sammenlignet med min tid, så kører man næsten intet og man tjener masser af penge – og så ville jeg ikke have brændt mig selv halvt ihjel i disse biler.”

Nogle kan måske huske Niki Laudas udtalelser om, at en abe kunne køre dagens Formel 1 biler. Nogle kan måske også huske, at testen på Ricardo Tormo banen ikke blev den succes, som Niki Lauda havde håbet, og han måtte komme med indrømmelser. Man glemmer hurtigt.

Niki Lauda tester Jaguar RB2 på Ricardo Tormo banen i Valencia

Gerhard Berger er heldigvis ikke til at stikke i. 80’erne var de bedste.

”Jeg ville ikke ændre noget. Den bedste tid for mig var i 80’erne – Turboer og mere end 1000 hestekræfter. Nu er det traction control og power styring.”

Hvem har så ret? De gamle dinosaurer eller de nye kørere. Mon ikke vi kan blive enige om, at kørerne i dag er en anden type end kørere fra 70’erne og 80’erne?