• Forside

FIA eftergiver Tyrkiets bøde

Bøden på 5 mio. $, som FIA tildelte arrangørerne af Tyrkiets Grand Prix for at komme med krænkende udtalelser på podiet sidste år, halverede forbundet i første omgang. Nu skulle de angiveligt have eftergivet den fuldstændigt.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 29/3 2007 klokken 09:03

Efter at FIA pålagde den tyrkiske MSO organisation, der er folkene bag Tyrkiets Grand Prix, en bøde på hele 5 millioner $, for at have fremkommet med krænkende udtalelser under sejrsceremonien, har der været en del debat mellem de to parter.

I første omgang stod de begge skarpt mod hinanden. Tyrkerne nægtede at betale en eneste $ og FIA nægtede at reducere bødens størrelse.

Men eftersom begge parter er interesseret i at holde fast i løbet, er begge fronter blødt en del op.

FIA indvilligede i første omgang, at reducere bøden til 2,5 millioner $, altså en halvering af den først fremlagte bøde. Men Tyrkerne holdt fortsat fast i, at de intet havde med miseren at gøre, da det var en af gæsterne på podiet der kom med udtalelserne.

Dette har FIA nu valgt at acceptere, hvorfor de nu eftergiver hele bøden.

Det er dog ikke endeligt bekræftet fra FIAs side, men der forventes en pressemeddelelse fra dem inden Malaysias Grand Prix, der køres om lidt over en uge.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.