• Forside

Ingen superlicens til van der Garde

Spyker teamet har fortsat problemer med sin unge kører, Giedo van der Garde. Usikkerhed hvorvidt han må deltage i fredagstræningerne, har tvunget teamet til at ændre deres planer.

Af: (@bmf1.dk) d. 30/3 2007 klokken 10:03

Spyker annoncerede i starten af året, at de havde hele fire test-og fredagskørere. To skulle kun koncentrere sig om test og udvikling, mens de andre to skulle være decideret fredags-og testkører. Giedo van der Garde tilhører den sidste gruppe, men nu er der dukket nye problemer op, for det lille hollandske team.

Giedo van der Garde kører for Super..., øh, Spyker teamet?

Det viser sig nemlig, at fordi Super Aguri og Spyker stadig har en uenighed om van der Garde´s kontrakt, kan den unge hollænder ikke opnå en Superlicens, noget der er absolut nødvendigt for at kunne deltage i officielle aktiviteter i forbindelse med en løbsweekend.

Ifølge bladet Formule 1 Race Report, skulle situationen forhåbentlig blive løst indenfor de kommende par dage, men sandsynligvis ikke før en ny plan er blevet udklækket op til det Malaysiske GP.

Adrian Sutil i den nye Spyker F8-VII før hans testdebut på Silverstone

Det var meningen, at van der Garde skulle køre næste fredag sammen med den lokale helt, teamkollegaen Fairuz Fauzy, men de planer er nu lagt i glemmebogen.

Så hvis vi kigger på deres muligheder, ser det således ud: Christijan Albers klarede sig ikke så godt i Melbourne, van der Garde har ingen superlicens, teamet dukkede ikke op til test på Sepang-banen, så det bliver sandsynligvis Adrian Sutil der sammen med Albers skal klare skærene om fredagen. Hvem der skal køre løbet om søndagen vides ikke endnu.

Læs også her