• Forside

Slut med traction control fra 2008

Siden 2001 har Formel 1 bilerne været udstyret med traction control. Men ifølge FIA er det slut fra 2008, noget der har vækket begejstring både på og udenfor banen.

Af: (@bmf1.dk) d. 30/3 2007 klokken 21:03

FIA, organisationen bag Formel 1, har forbudt brugen af traction control fra 2008 og frem. Dermed slutter det nogen måske vil kalde en æra i sporten. Andre hylder FIA for deres fremsynethed, for nu handler det om race.

BMW Pit Lane Park. Traction control slået fra.

Beslutningen er støttet af samtlige elleve teams, og der er allerede planer om at implementere nogle regelændringer i år, for at få mere race og mindre teknologi.

De nye regler lyder således: "Ingen bil må udstyres med et system eller anordning, som kan forhindre hjulene i at spinne under acceleration, eller kompensere for overdrevent speederkrav fra køreren."

"Ethvert system eller anordning, der informerer køreren om hjulspin, er ligeledes forbudt."

Mario Andretti, Ferrari 312B, Sydafrika 1971, fra de gode gamle dage, før traction control

Lidt kryptisk måske, men det er også lidt svært at oversætte reglerne direkte. Kort sagt, når en kører idag har kontrol over speederen og trykker den i bund med det samme, vil traction controllen tage over og forhindre hjulene i at spinne. Ligeledes er det forbudt at installere noget som helst, som kan informere køreren, om at der vil forekomme hjulspin.

Ændringen sker i forbindelse med, at man er gået over til en motorkontrol enhed der gør, at holdene ikke kan skjule en traction control i motorstyringen.

Hvis du vil vide mere om traction control, så læs her