• Forside

Fisichella forsvarer Kovalainen

Siden Australiens Grand Prix i Melbourne har det ikke ligefrem skortet på kritik af Renaults Heikki Kavalainen, som ikke fik den mest lovende debut ’down under’. Men nu træder Giancarlo Fisichella til og forsvarer holdkammeraten.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 3/4 2007 klokken 13:04

Med en utilfredsstillende 10. plads i sit debutløb i Australien har Heikki Kovalainen pådraget sig en nærmest sønderlemmende kritik for sin indsats. Ikke den bedste start på en F1-karriere for den talentfulde kører.

Man kan heller ikke ligefrem beskylde Renaults teamchef, Flavio Briatore, for at udvise den største loyalitet overfor sin 25-årige debutant, idet italieneren også har haft travlt ved havelågen. Men nu træder holdkammeraten Giancarlo Fisichella til og forsvarer Kovalainen.

Heikki Kovalainen foran Nico Rosberg på Albert Park.

Fisichella mener, at Renaults R27 model gjorde det alt for nemt at lave fejl på Albert Park.

“Jeg skal ikke dømme over hvad Briatore har sagt, for han er chefen og han har bedre indsigt i hans (Kovalainens, red.) løb end mig,” siger Fisichella. ”Han havde helt sikkert sine årsager til at sige, hvad han gjorde.”

”Men jeg bliver nødt til at sige, at det var et hårdt løb. Vi havde vanskeligt ved at køre bilen, så det var let at lave fejl.”

”Lad os heller ikke glemme, at det var hans (Kovalainens, red.) første løb. Han er en god kører men mangler erfaring, så rent mentalt føler jeg mig som nr. ét på det område,” tilføjede Fisichella.

Inden løbet havde Fisichella advaret teamets fans om, at de ikke skulle forvente det helt store, idet Renault i 2007 ikke kan følge med de forreste.

Heikki Kovalainen

”Hvis jeg skal være helt realistisk, så tror jeg, at det bliver svært for os at vinde i år,” siger han. ”Det bliver ikke nemt at genvinde styrken, for vi mangler både downforce og grip.”

Italieneren oplyste også, at det franske team hele vinteren har kæmpet med at tilpasse sig til det nye Bridgestone dæk samtidig med at der var meget arbejde i vindtunnelen.

”Vi forstår dog en del mere nu, så vi håber at sammensætte en bedre aeropakke og dermed komme længere frem,” slutter Fisichella.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER