• Forside

Ny løbsserie lanceret

For et par uger siden skrev vi her på BMF1 om den nye løbsserie Speedcar, som skal køres i vinterhalvåret 2007-2008. Nu er en ny racerserie blevet lanceret. Superleague Formula hedder serien og kendere vil nikke genkendende til konceptet.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 3/4 2007 klokken 13:04

Den nye serie minder meget om den gamle serie Premier 1 Grand Prix, som gik konkurs, før den blev til noget. Fodbold og motorsport i en skøn forening.

Det er dog ikke racerbiler, der skal spille fodbold som vi har oplevet i de mange underholdende indslag i bilprogrammet Top Gear. I stedet er det fodboldklubberne, der skal sponsorere de forskellige teams.

Bilerne bliver malet i klubbernes farver, og selve serien minder meget i sin opbygning om A1 Grand Prix serien. En mærkeklasse hvor hvert hold har en kører, der kæmper mod de andre nationer/hold. Chassiset har Panoz bygget gennem deres Elan fabrik og der skal køres med 4.2 liters 750 hk stærke motorer med en omdrejningsbegrænsning på 12.000 omdr./min fra Menards.

SuperLeague udstillingsbilen

Planen er, at det første løb skal have tyve deltagere, alle sponsoreret af store fodboldklubber og ikke kun fra Europa. Foreløbig har AC Milan, FC Porto, PSV Eindhoven og Olympiacos skrevet under på, at de vil stille til start med en bil.

Arrangørerne af SuperLeague Formula taler med FC Barcelona, Valencia, Real Madrid, Inter Milan, Olympique Lyon, Olympique Marseille, Borussia Dortmund, FC Schalke, Basel, Galatasaray, Anderlecht, Göteborg, Lokomotivo Moskva, Boca Juniors, Flamengo, Club America, Shanghai Shenua og Samsung Bluewings.

Der tales også med engelske og amerikanske klubber samt klubber fra andre lande. Måske Don Ø kunne tænkes at investere i den nye serie.

AC Milans bil præsenteres

Det gamle Premier 1 Grand Prix var bosat i Schweiz med en afdeling i London, mens SuperLeague Formula bliver styret fra Spanien. Hovedbagmændene er Robin Webb (som stod bag P1GP) og spanieren Alex Andreu.

Hver løbsweekend vil foregå med træning om lørdagen og to løb af en times varighed med omvendt grid. Den første sæson vil have seks eller syv afdelinger, der alle skal afvikles i Europa, mens man i den svære anden sæson vil udvide kalenderen med flere løb. Der vil være en præmiepulje på 1 mio. euro hver weekend.

Alex Andreu og Robin Webb på SuperLeague udstillingsbilen

Inden vi skriver mere om SuperLeague Formula vil vi gerne se lidt mere fra arrangørernes side for i en tid, hvor alle motorsportsserier skriger efter sponsorer.

Det kan være det lidt svært at se, hvordan serien skal lykkedes. Specielt med Premier 1 Grand Prix i baghovedet.