• Forside

Ronnie Bremer tæt på Champ Car sæde

Første skridt er nu taget i Ronnie Bremers bestræbelser for at vende tilbage til Champ Car. Den 8. april stiller danskeren til start i Formel Atlantic løbet i Las Vegas, hvormed mulighederne igen skulle være til stede for et fast sæde.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 4/4 2007 klokken 13:04

Ifølge Ronnie Bremers hjemmeside er det nu en kendsgerning, at danskeren igen har fået et sæde i amerikansk motorsport, og det bliver i Polestar Racing Groups Formel Atlantic racer.

Første løb i serien afvikles Las Vegas d. 8. april, hvor der køres et af de for serien så typiske gadeløb. Aftalen omfatter indtil videre sæsonens tre første løb.

Formel Atlantic er rugekassen til Champ Car, ligesom GP2 er det for Formel 1, og Bremer har gode erfaringer fra denne klasse. Således vandt han Polestar Racings første sejr i Denver i 2004. Bremer har hermed alle muligheder for at vise sine kvaliteter, idet Formel Atlantic samtidig er et udstillingsvindue for teamejerne i Champ Car.

Ronnie Bremer i Polestar Racing Groups Formel Atlantic racer.

Realistisk set er talent næppe tilstrækkeligt. ’Money makes the world go around’ hedder det i en sang, og som i Formel 1 er det heller ingen undtagelse i amerikansk motorsport. Et faktum Bremer indtil nu har måttet sande og trods kørerens fine resultater hos HVM og Dale Coyne Racing har drømmene hidtil været sat på ’hold’. Men nu er danskeren en glad mand igen.

”Jeg er super glad og skylder Jim Griffith, Pam Griffith og Bruce Potter fra Polestar Racing samt Dan Zelznick stor tak,” siger Bremer.

”Jeg har bevaret kontakten med dem siden jeg kørte Atlantic hos dem i 2004, og da Jim ringede troede jeg det var for at hyggesnakke, men beskeden var kort: ’Vi har brug for en hurtig mand. Kan du køre den ene af vores Atlantic Racere, foreløbig de 3 første løb’.”

”Det var tilbudet, jeg havde håbet på, og jeg skal gøre alt hvad jeg kan for at honorere Jim og Pams tillid til mig. De har troet på mig hele vejen, og det er jeg stolt af,” fortsætter Bremer.

Danskeren er ikke helt tilfreds med den behandling som de danske medier har givet ham, siden det triste exit fra Champ Car sidste år.

”Skeptikerne har været mange i Danmark og mange har dømt mig færdig,” siger Bremer. ”Men faktum er, at jeg har satset helt ensidigt på at komme tilbage til amerikansk motorsport.”

”Og yderligere er det et faktum, at det ikke har været muligt for mig at skaffe en stor sponsor, eller penge i det hele taget, så jeg har derfor alene måttet satse på den goodwill, jeg har opnået i USA i form af mine resultater. Den har jeg stadig hos Jim, Pam og Bruce, og stor tak for det.”

”Mit mål er at komme tilbage til Champ Car, og der er en god mulighed med Polestar. Så må vi tage den derfra og se hvad der sker,” slutter Bremer.

Ronnie Bremer skal være teamkammerat med den amerikansk rookie, Bret MacDonald.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.